Foto: Jake Farra
Eesti uudised
21. jaanuar 2020, 13:13

Mariell Toiger valiti esimese eestlasena Soome ärimaailma 35 tulevikutegija hulka

Põhjamaade suurim majandusvaldkonna nädalaleht Talouselämä avaldas nimekirja väljapaistvatest noortest juhtidest Soomes, kelle hulka valiti ka Pauligi Soome ja Baltimaade turundusdirektor Mariell Toiger (32).

Soomes ilmuv Talouselämä esitleb iga viie aasta tagant 35 alla 35aastast ärimaailma tulevikutegijat, kes viivad Soome majanduselu uude aastakümnendisse. Nimekiri anti välja neljandat korda ning Toiger on seni esimene eestlane, kes on mainekas ülevaates ära märgitud.

Toiger vastutab Pauligi, Santa Maria ja Risenta kaubamärkide turunduse eest Soomes ja Baltikumis ning juhib 30-liikmelist rahvusvahelist turundusmeeskonda.

„Äramärkimine Soome ärimaailma tulevikutegijate hulgas on suur tunnustus, milleni on viinud järjepidev töö ja eneseareng,“ ütleb ta.

Toigeri sõnul on turundusvaldkond talle alati südamelähedane olnud. „Seoste otsimine põhjuste ja tagajärgede vahel on mind alati köitnud. Turundustöös tuleb olla ühteaegu analüütiline ja loov. Selle valdkonna areng nõuab julgust ja oskust uuendustega paindlikult kaasas käia ning tarkust näha, kuhu valdkond viie või kümne aasta pärast areneb,“ räägib Toiger.

Kõige murrangulisemad uuendused toob tema hinnangul turundusse tehnoloogia areng. „Täna on raske ette kujutada turundust digitaalse tasandi, sotsiaalmeedia ja e-kaubanduseta,“ leiab Toiger.

Mariell Toiger asus Pauligis tööle 11 aastat tagasi, alustades karjääri turundusassistendina ja jätkas tootekoordinaatorina. Pärast seda on ta olnud ettevõttes erinevates vastutusrikastes juhirollides. Lisaks Pauligile on ta töötanud ka Procter&Gamble&Teva Healthcare müügi- ja turundusosakonnas. Toigeril on rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraad Estonian Business Schoolist.