Paris Hilton Foto: AP/Scanpix
Toiduuudised
21. jaanuar 2020, 10:18

SEE ON PÄRISELT? Paris Hiltoni kokandusvideo lööb laineid, aga kuidas seda mõista? (6)

Seltskonnategelasest teletäht Paris Hilton on teinud taas omamoodi ajalugu: tema uus kokandussaade testib üsna tugevalt vaatajate arusaamu toiduvalmistamisest, hügieenist ja – mis siin salata – ka huumorist. 

Emaspäeval esmakordselt Youtube’i kaudu eetris olnud saate „Cooking with Paris“ („Kokkamine Parisega“) järelkajad meedias ongi enamasti stiilis: „mis asi see nüüd siis veel oli“. Teised küsivad – kas pole mitte Paris Hiltoni näol tegemist siiski geeniusega? Sest pole teps mitte selge, kelle üle siin naerda saab ja kas asi üleüldse ongi naljakas.  

15minutilise lõigu jooksul jalutab Paris Hilton raugelt mööda kööki, jõusaalikindad käes, koerake kaenlas ja vööni juuksed pidevalt toidu sees, ning avaldab pidevalt imestust. Kohe loo alguses saame teada, et Paris Hiltoni näol on tegemist tema lähiringi sõnul „hämmastava kokaga“ (inglise keeles: amazing, mis tähendab hämmastavat, olgu siis heas või halvas mõttes).

Seejärel liigub kaamera kunstipäraselt valmispandud lasanjeplaatide juurde, mille ülespanek võimaldab oletada, et tegu on tootepaigutusega reklaami mõttes. Neid hetki tuleb video jooksul teisigi. Hilton samas kortsutab kulmu, et talle on antud pastaplaadid, mida tuleb eelnevalt keeta. Ja nii panebki ta pliidi tööle ning suskab plaadid potti – kus tundub olema täiesti külm vesi.

Edasi saame teada, et daam ei talu riivimata mozzarella't. Nimelt võtab ta külmikust mitu kera juustu ja pahandab, et talle pole seda toodud valmisriivitud kujul.

Edasi on vaja leida riiv – ent kus see on? Saame teada, et see on esimene kord, kui daam (vähemalt selles) köögis midagi kokkab. Õnneks on kõik esemed käepärastes kohtades. Ka riiv leidub.

Kuigi väidetavalt on Hilton juustu palju lapsepõlves oma ema köögis riivinud, üritab ta esmalt mozzarella't suruda läbi kõige tihedama riivi. See tal eriti ei õnnestu. Lisaks saame teada, miks tal on käes jõusaalikindad – et käsi kaitsta. Aga sellest hoolimata jääb juusturiivimine pooleli, kuna tal on tunne, et riivib endale kätte. Käsi, kusjuures, ei pesta video jooksul kordagi. 

Saade arvatavasti toodab ka mitmeid uusi käibefraase, nagu näiteks „Tänapäeval on nii palju eri tüüpi juuste, et see pole enam normaalne. Aga see on lahe", samuti „need lusikad on brutaalsed“ ja „Ma ei tea, mis see on, aga äkki see võiks töötada.“

Kokandusvideo edasine käik paneb kahtlema, kas tegu pole teadlikult pilavideoks tehtud klipiga. On ju paljud kuulsused (Jennifer Garner, Tiffani-Amber Thiessen, Tori Spelling jt) „järsku“ endas avastanud kokandusgeeni ning hakanud sotsiaalvõrgustike vahendusel tegema toidusaateid. Paris hõljub mööda kööki ringi natuke liiga suure udu sees, kummutab pannile mitu pakki hakkliha korraga, ründab neid kolme praelabidaga. Samas on aga nipp, mis näitab, et ta päris rumalake pole. Kui soolamine väga nihu läheb ehk kokk kallab liha ja pool pliiti poolkogemata üle, võtab ta kapist pudeli vett, niisutab sellega köögipaberit ja tupsutab panni üle, kogudes nii kokku veel imendumata soola. Üsna nutikas!

Hea nipp on ka kasutada siksakilist kartulitampi pannitäie hakkliha töötlemisel, see aitab liha paremini eraldada ning kiirendab küpsemisprotsessi.

Et asi aga liiga tõsiseks ei läheks, kallab Paris Hilton hakklihale otsa purgikastmed. Sibulaid ja küüslauku ta hakkida ei kavatse, kuigi võttis selleks isegi päikeseprillid kööki kaasa. Viimaks ometi taipab ta kogu selle aja (vist) keenud pastaplaadid kurnata. Enne lasanje ladumist esineb daam avaldustega, et tegu on ikka raske roaga – noh, võrreldes röstsaia valmistamisega. Aga tegelikult ikka vist pole.

Aga vaadake ise, kas tegu on (mitte just väga) tõsise kokanduskatsega või üritab Paris Hilton avastada endas koomikutalenti. Meeleolukas on see igal juhul.