Foto: PantherMedia/Scanpix
Hommikusöögi retseptid
19. jaanuar 2020, 11:35

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tervislik hommikupitsa, mida ka lapsed söövad

Et lapsi sööma saada võib vana hea ahjuvõileiva näiteks pitsaks ümber nimetada – sest see ta ju loomu poolest on. Niisiis palun väga – hommikupitsa, tervislik ja njämm, kui maitsev!

(4-le väiksemale või 2-le suuremale)

Vaja läheb:

4 täistera pitaleiba või mõnd maitsvat lame/koorikleiba

4 spl pestot (või hummust või mõnusat maitsevõid)

Peotäis rohelist (spinat, rukola vms)

4 kirsstomatit (lõika neljaks)

4 šampinjoni või muud toorelt söödavat seent või oma sügavkülmast natuke kukeseeni või kuuseriisikaid hakitult

1 väike punane sibul, õhukeselt viilutatud

1/2 paprikat, õhukeselt viilutatud

maitseks oliiviõli, värsket musta pipart

4 väiksemat vabalt peetavate kanade muna

peale riivimiseks juustu

Tee nii: 

Pane ahi grillirežiimile sooja (saab ka tavalise küpsetusega).

Määri leibadele õhuke kiht pestot, kata see tomatilõikude, rohelise, seente ja paprikaga.

Piserda peale pisut head oliiviõli ja maitsesta pipraga.

Pane leivad 3-4 minutiks ahju.

Võta välja ja tekita iga leiva keskele paras lohk, kuhu lüüa muna – et mahuks.

Raputa peale riivjuustu ja pane veel 3-5 minutiks ahju, et muna saaks sulle sobiv. Vedel kollane on kasulikum, sealt omandad letsitiini paremini!

Head nautimist – on tõesti hea ja meeldib lastele ka!

Ikka armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Algse retsepti autor on Suurbritannia hinnatud toitumisterapeut Amelia Freer, kellelt ilmus äsja uus retseptiraamat „Simply Good For You“ („Lihtsalt sulle hea“), mis näitab, et tervislikku toitu teha võib olla imelihtne ja see on ka supermaitsev.

PS - kui on vaja veidi proteiini, võid sekka heita ka paar viilu kvaliteetset sinki.