Hispaania priske kartuliomleti ehk tortilja sisse ka õunaviile pannes saad toitva ja maitsva, aga tänu ubinatele ka väga mahlase õhtusöögi.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
18. jaanuar 2020, 13:20

TEEME TEISITI | Mahlane kartuliomlett õuntega

Kel oli hea õuna-aasta, sel on sahvris-keldris ubinaid ilmselt veel omajagu alles. Kuidas aga viimaseid õunu veidi põnevamalt ära kasutada? Selle Hispaania priske kartuliomleti ehk tortilja sisse ka õunaviile pannes saad toitva ja maitsva, aga tänu ubinatele ka väga mahlase õhtusöögi. Serveeri kartuliomletti koos salatiga eraldi roana või tükkidena suupistelaual.

Vaja läheb (neljale):

  • 5 keskmise suurusega kartulit
  • 2 hapukat õuna
  • 2 sibulat
  • 1 dl oliiviõli
  • 6 muna
  • soola-pipart

Valmista kartuliomletti nii:
1. Koori ja viiluta kartulid õhukeselt, viiluta ka õunad ning koori ja haki sibul.
2. Prae sibulaid kuumas õlis näpuotsatäie soolaga mõni minut. Lisa sibulate sekka kartuliviilud, sega läbi ja küpseta kaane all paar korda segades 10–12 minutit, kuni kartulid on poolpehmed ja veidi jumekad. Võta pann tulelt ja lase kartuli-sibulasegul veidi jahtuda.
3. Klopi munad suures kausis kergelt läbi, tõsta juurde õunaviilud ja leiged kartulid-sibulad. Maitsesta kartuli-munasegu julgelt soola-pipraga, sega läbi ja jäta 15 minutiks seisma.
4. Vala omletisegu kuumale pannile ja küpseta seda ilma segamata 1 minut kõrgel kuumusel ning seejärel madalamal kuumusel kaane all 2–3 minutit.
5. Nüüd keera omlett ümber. Selleks pane pannile tagurpidi peale suur praetaldrik, mille diameeter oleks suurem kui pannil. Pane üks käsi taldrikule, keera taldrik ja pann koos ümber, nii et omlett jääks taldrikule. Pane pann taas pliidile ja libista tortilja taldrikult ettevaatlikult tagasi pannile.
6. Küpseta tortiljat teise külje pealt samuti esmalt minutike kõrgemal ja siis paar minutit kaane all madalamal kuumusel. Serveeri rooga vastavalt soovile kuumalt või leigelt.

Roog valmib 45 minutiga!