Küpsetatud ricotta oliivide ja parmesanigaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
7. detsember 2019, 09:36

Küpsetatud ricotta oliivide ja parmesaniga

Kreemjas ja ülimaitsev ahjus küpsenud soolakas ricotta-kohupiim on hea suupiste nii soojalt kui ka külmalt. Sooja ahju-ricotta`t kasuta leivale-saiale määrdena, jahtunut lõika viiludena. Kui soovid, nirista pisut kvaliteetset oliiviõli peale ja ampsa kirsstomateid kõrvale. Jõulukuuvihje: vii koos vahva ahjuvormiga sõbrale kingituseks!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Ricotta
1 spl Värsked tüümianilehed
12 tk (Kalamta) oliiv
35 g Riivitud parmesan
1 tk Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Määri üks 20 cm läbimõõduga või kaks väiksemat ahjuvormi seest võiga.

2. Tõsta ricotta-kohupiim kaussi, lisa värske tüümian, tükeldatud oliivid, parmesan ja muna. Sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta mass lusikaga vormi(desse), silu pealt tasasemaks ja küpseta 35–40 minutit, kuni ricotta on pealt kaunilt kuldsetäpiline. Lase 10–15 minutit jahtuda, nirista head oliiviõli peale ja paku kõrvale värsket juurestisesaia.