Kolme seemne näkileivad
2 dl Maisijahu
0.5 dl Tšiiaseemned
1.5 dl Kõrvitsaseemned
1 dl Päevalilleseemned
0.5 tl Sool
2.5 dl Vesi
0.5 dl Oliiviõli
Valmistamine
2 plaaditäit
1. Pane ahi 150 kraadi peale sooja. Aseta küpsetuspaberilehed kahele ahjuplaadile.
2. Sega kausis kokku kõik kuivained. Lase vesi keema ja vala siis koos õliga kuivainetele. Sega tihedaks tainaks.
3. Jaga tainas kaheks ja tõsta ahjuplaatidele. Aseta tainaportsjonile veel üks küpsetuspaber ja rulli see kahe paberi vahel õhukeselt ahjuplaadile laiali. Võta pealmine paber ära.
4. Küpseta näkileibasid ahju keskmisel siinil üks plaat korraga umbes 50 minutit. Küpsemisaja keskel võta korraks ahjuks välja ja lõika näkileivaplaat meelepärase kujuga – ruudu, ristkülikud, kolmnurgad – tükkideks. Ahju tagasi pannes aseta küpsetusplaat astme võrra kõrgemale siinile ja küpseta, kuni näkileivad on kenasti jumekad. Tõsta koos küpsetuspaberiga restile jahtuma ja pane ka teine plaaditäis ahju.
Kommentaarid (0)