Sellega ma olen nõus, et kui vürtsi on palju, siis muud maitsed on tapetud. Söödki põhimõtteliselt nagu ainult tšillit vm , suu "põleb peas" ja muid maitseid enam ei tunne.
„Kas teil maitsemeeli polegi?“ Professori arvamus India toidust küttis rahva tuliseks
.-.-.-
nagu üks eestis elav jaapani kokk viitas, et eestis teevad aasia toite, teatud ulatuses HINDUD.
kui lähed mõnda aasia (kuid mitte india) restorani ja avastad, et kokad on hindud siis kõigil neil restoranidel on algmaitse ühesugune, nii, et väldin neid restorane
Isiklikult eelistan Hiina jaTai kööki ( ja loomulikult kas 2 või 3 piprakaunaga) aga India toidulaual pole ka häda midagi. Aga teatvasti igivana tõde - De Gustibus Non Est Disputandum - kehtib ka tänapäeval. Aga mingsugusele iiri professorile ütleks nii: arenenud maailm joob siiski šoti viskit ja mitte iiri oma sest viimane kõlbab vaid seina küljest tapeedi lahti leotamiseks.
Väga hea india toitu pakkuv koht eestis on Tallinna vanalinnas asuv Chakra, toidud valmistavad hindud ise, soovitan soojalt ka kõigile india toidu kritiseeriatele. Indias endas olen saanud väga kõikuva kvaliteediga toite aga enamus vegan tänavatoidust on ikka ka väga hea. Keegi siin kirjutas ,et miks veist toitudes nii vähe on , siis võiks teada ,et lehm on püha loom kelle tapmine on hullem ,kui ema tapmine, ema sa ju ei sööks....
Noh vat iga pere teeb kartulisalatit isemoodi! Üks maitseb,teine mitte! Sama on ka India toiduga! ( mulle väga maitseb India toit - ainult see peab v hästi tehtud olema). Tartu Hot Pot tegi süüa inimene,kes polnud ise iial India toitu söönud/ nii kehv oli!See eest Londonis ,Sveitsis ,Prantsusmaal olen saanud väga head vürtsikat toitu! Lammas( oranžis kastmes on super, lammast ma tavaliselt ei söö)Eks ikka koik sõltub kokast!
Ei arva ka midagi india ega mehhiko köögist! Esiteks on mõlemad riigid väga räpased ja nende toidud lihtsalt millestki kokkukeeratud ja vürtsidega ära soperdatud!!
India köök on maitseainetega söödavaks turgutatud rämpstoit. Kui maitseained ära jätta siis seal valmistatu söögiks ei kõlba. Seda juba kasutatavate toorainete tõttu.
Minu vanaisa ütles, et maitse üle ei vaielda ,mõnele meeldib ema, teisele tütar. Põhimõtteliselt aga on inimese organism kohandunud aastasadade jooksul siin harjumuspärase toiduga ja seda olekski soovitav süüa. Kes aga soovib, võib kühveldada omale pipart ja muid vürtse sisse ja hiljem maovähki kannatada.
Olen USA s proovinud 2 l korral india toite. Maitsestatud selliselt, et minu maitsmismeelele vastukarva. Ei suutnud peale jaatise midagi syya. Samas soon koike, mis pole tugevalt maitsestatud. Tugevalt maisestatud toit korvetab mu suu nii ara, et ma olen lausa agoonias. Pipraste toitudel pole ju peale pipra maitse muud tundagi!!!
Minule india köök meeldib, aga mitte ilmtingimata selle pärast, et see vürtsikas on. Mulle meeldib nende oskus valmistada ka taimetoitusid nii, et need tõesti on maitsvad. Sama kehtib ka lambaliha kohta. Mulle muidu lambaliha ei maitse, aga indiapäraselt tehtuna maitseb see hästi. Muidugi on ka suur vahe selles, kas tegemist on mõne suvalise söögikohaga euroopas või hea restoraniga Indias kohapeal. Indias kohapeal olen saanud vaid häid toite. Eestis ka selliseid, mis eriti ei maitse.
KOMMENTAARID (18)