Black Food Festival Foto: Erki Parnaku
Toiduuudised
23. november 2019, 14:20

GALERII | Must nagu öö: Tallinnas toimus Black Food Festival (4)

Talinnas toimus Põhjala tehases maailma suurim Black Food Festival. Mida festivalil pakuti, seda käis jäädvustamas Õhtulehe fotograaf! Vaata galeriid!

Päeva jooksul söödi ära 2000 donutsit, 600 baod ja suurtes kogustes muid tumedaid hõrgutisi, žürii selgitas aga välja parimatest parimad mustad toidud ning joogid. 

Festivalil leidsid aset ka parimate mustade toitude ja jookide võistlused.

Soolaste toitude osas pälvis I koha Noa Chef’s Halli valikusse kuulunud lõkkeporru trühvli ja sidruniga, II koha sai veganrestorani Tru Kitcheni mustjaslilla porgandi rösti musta miso-majoneesi, musta küüslaugu ja fenkoliseemnetega ning III kohale platseerusid Must Küüslauk poolt valmistatud must küüslauk ning Karjase saia musta seesamiga sourdough sai.

Magusate roogade osas noppis esikoha trestorani Noa Chef’s Hall kokkade poolt valmistatud Josper banaan, II koha pälvis Robert’s Coffee Gelato Factory tumeda šokolaadi sorbett ning III koha sai 4 Sisters Kitchen Cateringi ekleer šokolaadi ja vaniljega.

Parimate mustade jookide hulgas tuli esikohale Pühaste Pruulikoja ja Kokomo Coffee poolt valmistatud Midnight Macchiato Bourbon BA, II koha sai Valgejõe Veinivilla musta leedri vein MUST ning III koha Anderson’s Craft Beer Dark Night single malt BA.

Parima soolase ja magusa musta toidu selgitas välja žürii, kuhu kuulusid restroan Wicca peakokk Angelica Udeküll, restoran Ore peakokk Silver Saa, ajakirja Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju ja toidublogi Näljane Nelik liige Susann Kõomägi.

Parima joogi valimise žüriisse kuulusid Black Food Festivali idee autor Regina Boros, Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen, Kiosk No1 hing Mark Pahk ja robotbaar “Yanu” looja Alan Adojaan.