Üheksast testitud multikeetjast kogus kõige rohkem punkte umbes 230- eurone Breville Fast Slow Pro. Foto: Breville
Toiduuudised
16. november 2019, 06:00

TEST: Viimaste hulka jäid nii 45- kui ka 450eurone multicooker (2)

Kallim hind ei pruugi veel paremat multikeetjat tagada, selgus tarbijaväljaande Consumer Reports testil. 

Amazoni veebipoes algavad võrreldud üheksa multicooker'i hinnad 45 eurost (50 USA dollarit) ja küünivad ligi 455 euroni (500 USA dollarit). Kõige rohkem punkte kogus 230eurone Breville Fast Slow Pro, teiseks jäänu maksab temast ligikaudu 45 eurot vähem. Odavaim pott jäi pingerivis viimaste hulka, kuid kehvemate sekka platseerus ka kalleim, umbes 450eurone Wolf Gourmet Multi-Cooker. Nii, et on, millele veebipoes šopates mõelda.  

Alljärgnevalt mõned hinnangud esiviisiku kohta.

Esikoht: Breville Fast Slow Pro

Sellel mudelil on kiirkeedufunktsioon, mis täidab oma ülesande võrratult. Kuid Breville on testi andmeil ka üks paremaid slow-cooker'eid: viis tundi haudunud loomaliha oli pehme ja hõrk. See masin on ka kibe aurutaja. Erinevalt teistest mudelitest ei lukustu Breville'i kaas aurutamise ajal, nii et kokk saab kontrollida, ega brokoli liiga pehmeks keenud ole. 

DeLonghi Livenza

Kiirkeedufunktsioon puudub, kuid aeglase keetjana on DeLonghi tubli, nagu aurutajanagi. Sellel masinal on ka küpsetusfunktsioon, kuid tulemused olid vastakad – küpsetise põhi kippus servast kõrbema. Tempereeritud klaasist kaas võimaldab toidul silma peal hoida. 

Instant Pot Max

Passeerimisel ja riisi keetmisel tegi see mudel tubli tööd, kuid kiirkeedu ajal andis kõrbemisteadet ning surve tuli välja lasta, toitu segada ning siis uuesti surve alla panna. Firma sõnul võib turvamehhanism käivituda liiga tärkliserohkete toitude keetmisel. Aeglane kokkamine oli seevastu väga edukas.

Ninja Foodi

Ninjal on kiirkeedufunktsioon ning passeerimise eest sai ta testis kõrgeimad punktid. Peale kiirkeedukaane on masinal eraldi ventilaatoriga kaas toidu krõbedaks küpsetamiseks. Ninja mõistab ka kiiresti keedetud toitu krõbedaks teha ning aiaande kuivatada. Kuna masinal on palju lisafunktsioone ja -tarvikuid, kaalub ta ligi kümme kilo.

Zavor Lux LCD

Kiirkeedufunktsiooniga valmivad ribid saavad hindajatelt tipp-punktid mahlasuse eest, ka aurutamine ja aeglaselt küpsetamine on edukas. Roostevabast terasest sisu tundub vastupidavam kui teiste mudelite nonstick'i omad.

*Consumer Report testis üheksat kaubamärki: Breville, Crock-Pot, DeLonghi, Hamilton Beach, Instant Pot, Ninja, Philips, Wolf ja Zavor.