KõrvitsakrõpsudFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
16. november 2019, 08:06

Täiesti vastupandamatud kõrvitsakrõpsud

Kõrvitsakrõpsud on täiesti vastupandamatud, kindel! Need on nii head, et tahad kindlasti korraga suurema koguse teha. Miks mitte! Kuid ära siiski pane ühele plaadile rohkem kui maksimaalselt 200 g kõrvitsalaaste, sest muidu need ei küpse piisavalt kuivaks. Võid korraga ka kaks plaaditäit ahju pista. Mida õhema kihi plaadile asetad, seda krõbedam on tulemus. Aga ka õrnalt nätsed krõpsud on ikka head! Kui kasutad pöördõhu režiimi, siis arvesta umbes 25% lühema küpsetusajaga.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 50–60 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Puhastatud kõrvits
2 spl Oliiviõli
0.5 tl Paprikapulber
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine

1. Tõmba kõrvitsast juurviljakoorijaga õhukesed viilud kaussi. Lisa õli ja maitseained ning mudi käega läbi, nii saad kindel olla, et kõik kõrvitsalaastud on maitseseguga kaetud.

2. Pane ahi 160 kraadi peale sooja. Laota kõrvitsalaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile võimalikult tasase kihina, nii küpsevad need ühtlasemalt ja krõbedamaks. Tõsta ahjuplaat keskmisele siinile, pane ukse vahele puulusikas ja küpseta 30 minutit. Paokil ukse vahelt pääsevad niisked aurud välja ja kõrvitsalaastud saavad kuivada.

3. Võta plaat ahjust välja, sega laastusid ja püüa neid ümber pöörata, ning küpseta samamoodi veel 20–30 minutit. Seejärel tõsta laastud koos küpsetuspaberiga restile jahtuma.