Küpsetised

Lihtne valmistada: põnevad kookosmakroonid 

Kristi Rebane, 23. november 2019 10:41
Proovi teistmoodi makroone valmistada!Foto: Kristi Rebane
Makrooniks nimetatakse ka õhulist itaaliapärast jahuta küpsist, mis valmib tavaliselt kas kookosest või mandlitest. Eriti hõrgu tulemuse jaoks glasuuri küpsiste põhi šokolaadiga.

Retsepti järgi valmib 12 küpsist

Vaja läheb:

125 g kookoshelbeid

100 g kondenspiima

1 suure muna munavalge

näpuotsatäis soola

75 g tumedat šokolaadi

Valmista kookosküpsiseid nii:
1. Sega kookoshelbed kondenspiima, munavalge ja soolaga ühtlaseks.
2. Tõsta lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed taina-kuhjakesed ja küpseta neid 200 kraadises ahjus 10 – 12 minutit.
3. Sulata šokolaad veevannil ja kasta küpsiste põhjad sulašokolaadi sisse. Keera küpsised tagurpidi, et lasta šokolaadil taheneda. Kui soovid kiiremini maiustama hakata, võid šokolaadi ka ära jätta.

Samal teemal

15.02.2019
NÄDALAVAHETUSEKS: valmista ise väikesed saiavormid
14.02.2019
EVELIN ILVES: Prantsuse kultusküpsetis on kohal!
18.04.2016
Magusad ahvatlused
06.02.2016
Kooki tee küpsetuspaberil, makroone silikoonmatil