Tervislik hommikusöök nii kodus kaui ka koolis. Foto: Mati Hiis
Toiduuudised
3. november 2019, 08:30

Kaerahelbepuder: Eesti koolilaste lemmik

Juba neljandat aastat toimunud pudrukuu lõpul selgus ka Eesti koolilaste lemmik: kaerahelbepuder, mis ülinapilt edestas mannaputru. See on puder, mida õpilased oktoobrikuu jooksul kõige enam ise valmistasid. 

Pudruprogrammis osales kokku ligi 4000 õpilast, kes sõid erinevaid retsepte katsetades ära umbes tuhat kilo putru ja teisi teraviljatoite. Muuhulgas mõtlesid lapsed välja selliseid retsepte nagu mõnusalt šokolaadine seemnetega riisipuder, tatrapuder hakkliha ja porgandiga, banaanikoogipuder, odrahelbe kookosepuder banaani ja marjadega, ahjus küpsetatud kartuli-tangu puder ja palju muud.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, tutvustada õigeid toitumisvalikuid ja propageerida hommikupudru söömist. „Lapsed on hakanud rohkem putru sööma ja ilmselt on oma roll selles ka pudruprogrammil. Puder oma paljude kasulike omaduste poolest võiks olla nii laste kui kogu pere esimene hommikusöögivalik,“ ütles pudruprogrammi eestvedaja, Balti Veski AS-i kvaliteedi- ja tootmisspetsialist Kadri Luik. 

Loosi tahtel võitis õhtu meeleoluka õhtu Tallinna Ühisgümnaasiumi 5. klass, keda juhendas õpetaja Kai Tajur. Võitjaklassiga valmistasid süüa laulja Uku Suviste, ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak ja toidublogija Mari-Liis Ilover. Kohal oli humoorikas professor Tera, õhtut juhtis saatejuht Pille Minev. Foto: Heikki Avent