PÄEVARETSEPT | Carbonara brokoli ja lillkapsaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
320 g Meelepärane pasta
4 dl Brokoliõisikud
4 dl Lillkapsaõisikud
4 tk Suur munakollane
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Oliiviõli
3 dl Riivitud parmesan (pluss serveerimiseks)
6 tk Peekoniviil
Sool
Must pipar
0.5 dl Hakitud petersell
Valmistamine
1. Pane pasta rohkesse keeva soolakasse vette ja keeda vastavalt pakendil olevale ajale al dente. 5 minutit enne valmimist lisa keeduvette brokoli ja lillkapsaõisikud. Kui eelistad krõmpsumaid kapsaid, lisa need veelgi hiljem. Kui aga paned kohe koos pastaga keema, siis keevad need hästi pehmeks ja segunevad pastaga. Nõruta pasta ja kapsad, kuid hoia 2 dl keeduvett alles.
2. Vahepeal klopi munakollased lahti, klopi hulka vahukoor, õli ja riivitud parmesan ning maitsesta soola ja pipraga. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks.
3. Pane pasta ja kapsad tagasi potti ning sega hulka muna-juustusegu. Pane kastrul pliidilel nõrgale kuumusele ja kuumuta kuni kaste veidi pakseneb, kuid mitte nii kaua, et muna ei läheks tükki. Kui kaste tuleb liiga paks, lisa veidi kõrvalepandud keeduvett. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga, jahvata peale pipart.
Kommentaarid (0)