Carbonara brokoli ja lillkapsaga Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
29. oktoober 2019, 08:15

PÄEVARETSEPT | Carbonara brokoli ja lillkapsaga

Hea võimalus oma toiduratsioonis köögiviljakogust suurendada. Kiire ja tuntud argiroog on täiendust saanud nii brokolist kui lillkapsast, mis mõlemad keevad küpseks koos pastaga. Roa võid valmistada traditsiooniliste spagettidega, aga miks mitte ka makaronidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
320 g Meelepärane pasta
4 dl Brokoliõisikud
4 dl Lillkapsaõisikud
4 tk Suur munakollane
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Oliiviõli
3 dl Riivitud parmesan (pluss serveerimiseks)
6 tk Peekoniviil
Sool
Must pipar
0.5 dl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Pane pasta  rohkesse keeva soolakasse vette ja keeda vastavalt pakendil olevale ajale al dente. 5 minutit enne valmimist lisa keeduvette brokoli ja lillkapsaõisikud. Kui eelistad krõmpsumaid kapsaid, lisa need veelgi hiljem. Kui aga paned kohe koos pastaga keema, siis keevad need hästi pehmeks ja segunevad pastaga. Nõruta pasta ja kapsad, kuid hoia 2 dl keeduvett alles.

2. Vahepeal klopi munakollased lahti, klopi hulka vahukoor, õli ja riivitud parmesan ning maitsesta soola ja pipraga. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks.

3. Pane pasta  ja kapsad tagasi potti ning sega hulka muna-juustusegu. Pane kastrul pliidilel nõrgale kuumusele ja kuumuta kuni kaste veidi pakseneb, kuid mitte nii kaua, et muna ei läheks tükki. Kui kaste tuleb liiga paks, lisa veidi kõrvalepandud keeduvett. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga, jahvata peale pipart.