Väikesed metsaseenepirukad Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
30. oktoober 2019, 08:16

PÄEVARETSEPT | Väikesed metsaseenepirukad

Veel on metsa all leida seeni, mida pirukatäidisesse panna. Kukeseened ja lehterkukeseened sobivad väikeste lehttainast põhjaga pirukate küpsetamiseks suurepäraselt, aga ka soolaseened sobivadtäidisesse. Pirukate valmistamiseks on mugav on kasutada  lehttainaplaate, mis on juba paraja paksusega ja rullimist ei vajagi.
Koostisosad
400 g Lehttainas
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Sool
1 spl Oliiviõli
50 g Või
300 g Värsked seened
0.5 tl Kuivatatud tüümian
2 dl Hapukoor
1 tk Muna
4 spl Riivitud parmesan
50 g Seedermaänniseemned
Serveerimiseks rukolalehed

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli tainas u 5 mm paksuseks ja lõika 12 ristkülikuks. Tee igale tainatükile terava noaga  5 mm kauguselt äärest ümberringi sisselõige. Pane ahju ja küpseta 12 minutit või kuni tainas on kuldpruun. Võta ahjust ja alanda ahju kuumus 200 kraadile.

2. Koori küüslauguküüned ja purusta koos soolaga uhmris, sega hulka õli. Haki seened, kuumuta pannil võis koos tüümianiga  5-7 minutit, lisa küüslaugupasta ja kuumuta läbi. Sega hulka hapukoor ja võta pliidilt.

3. Suru taina sisselõikest sissepoole jääv osa nt kahvliga sisse ja tõsta sinna seenesegu. Puista peale riivitud parmesan ja pintselda ääred lahtiklopitud munaga. Raputa peale seedermänniseemneid ja küpseta 8-10 minutit.

4. Serveeri soojalt salatilehtedega.