MetsaseenedFoto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 22. september 2019 09:38
Jagan seenelistele üht kiire ja toitva ning valgurikka roa retsepti, kuhu sobivad kõik seened, mida saab ilma kupatamata pannile panna: praegu on sellistest metsas puravikud, kukeseened, shampinjonid, murumunad, kitsemamplid, kuuseriisikad, sirmikud, soopilvikud...

Koostisosad
2-3 peotäis Hakitud seened
1 tk Punane või valge sibul
1 purk Punased oad
2 tk Porgandid
0.5 tk Keskmine suvikõrvits
1-2 tk Kartulit (kui soovid)
Maitsetaimed (majoraan, tüümian, murulauk)
Pipart, soola
1 tilk Konjakit (kui on ja tahad)

Valmistamine

Kuumuta madalal kuumusel sibul ja küüslauk või sees kuldseks, lisa seened ja tõsta kuumust, et liigne vedelik aurustuks, prae läbi, aga ära kõrveta.

Viiluta porgand ja lisa need. Hauta kaane all u 10 min, seejärel lisa hakitud suvikõrvits ja nõrutatud oad. Hauta veel 5 min. Kui läheb liiga kuivaks, pane võid juurde.

Maitsesta ürtide, meresoola ja värske pipraga ning paar tilka konjakit (või rummi) teevad selle lihtsa roa eriliselt aromaatseks.

Naudi metsikult head metsamaitset!