Teeme teisiti: suvikõrvits koogis ja supis
1. Vürtsikas suvikõrvitsapüreesupp
Seda kreemist suppi võid nautida nii, nagu see retsepti järgi valmib, või lisada sellele ka küpsetatud kanatükke ja röstitud saiakuubikuid. Mõlemal juhul on see imeline suveõhtusöök.
Supp valmib 30 minutiga ja selle retsepti järgi saad kuus portsu!
Vaja läheb:
3 sl oliiviõli
1 sibul
pool tšillikauna
3 küüslauguküünt
2 suuremat suvikõrvitsat
200 ml vett
700 ml köögiviljapuljongit
veidi peterselli
poole sidruni mahl
soola ja pipart
Keeda suppi nii:
1. Kuumuta potis oliiviõli ja prae hakitud sibul koos tšilliga klaasjaks.
2. Lisa potti peeneks hakitud küüslauk ja riivitud suvikõrvits. Maitsesta segu soola ja pipraga ning kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades 3 minutit.
3. Kalla potti vesi ja puljong ning kuumuta potitäit madalal tulel u 20 minutit.
4. Püreesta keedus saumikseri või köögikombainiga ning maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
2. Suhkruvaba suvikõrvitsakook
Tänu suvikõrvitsale tuleb kook mõnusalt niiske ja tervislik. Ülejäänud koogi komponendidki on taljesõbralikud. Maitsev teekõrvane valmib lihtsalt, sellega saab hakkama igaüks!
Kook valmib 40 minutiga ja kokku saad 10 koogiruutu!
Vaja läheb:
1 suur muna
100 g sulatatud kookosõli
4 sl vedelat mett
60 g kakaopulbrit
0,5 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
300 g suvikõrvitsat
120 g jahu
Küpseta kooki nii:
1. Pane kaussi muna, õli ja mesi ning vispelda kõik kenasti segamini. Lisa kakao, sool ja küpsetuspulber ning sega kõik uuesti läbi.
2. Riivi suvikõrvitsad jämeda riiviga peeneks. Pigista viljadest välja veidi vett, siiski mitte täiesti kuivaks. Lisa riivitu koos jahuga tainasse ja sega ühtlaseks.
3. Kata 20 × 20 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta kooki 190kraadises ahjus 25–30 minutit. Püüa kooki mitte üle küpsetada! Kõige õigem aeg see välja võtta on siis, kui koogi keskkoht vaid veidi veel võbiseb.
4. Lase koogil jahtuda ja lõika tükkideks!
SOBIB KÜLMUTAMISEKS! Võid kooki kõrvitsahooajal ka rohkem valmis teha. Teinekord on magusaisuga nii hea koogiruut sügavkülmast sulama võtta. Koogi maitse ja tekstuur säilivad sügavkülmutatuna 1,5 kuud!
Kommentaarid (0)