Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
16. august 2019, 18:01

Lugeja küsib | Kumb on õige: kas pitsale pannakse juust kõige peale või mitte?! (7)

„Puhkust nautides ja reisides kippusime sõpradega sageli kiireks eineks proovima erinevates riikides just pitsat. Lõpuks tekkis meil aga korralik segadus ja suur küsimus, et kas pitsale peaks viimasena lisama juustu? Või hoopis kõige olulisema komponendi,“ kirjutab oma murest Õhtulehele Ernst. 

„Kodus panen ma pitsale tavaliselt sisu, mida katan siis juustuga. Viimast kulub mõnikord vähem, mõnikord rohkem. Aga näites Lätis rattamatkal käies kogesime pidevalt, kuidas juustu peale pandi pitsa kõige olulisem komponet. Kui oli salaamipitsa, siis oli juustu peale pandud suured viilud salaamit. Isegi hakkliha pitsale pandi hakkliha kõige peale,“ kirjeldab Ernst.

„Euroopa autoga seigeldes kohta üht ja teist varianti. Küll oli juhuseid, kus kõige pealmiseks katteks oli juust, kuid harvad polnud ka korrad, kus pitsat kattis hoopis liha või seened. Ma olen ise alati arvanud, et juust on ikka see, mis peaks kõige peal olema. Tekkis ka sõpradega väike arutelu ja vastaseis, et kumb siis õige variant on. Ise pakkusime, et äkki pannakse turistidele peamine komponet juustu peale seetõttu, et klient saaks olla kindel, et tegu on õige pitsaga. Et salaami ei läheks sassi hakklihaga jne. Aga võibolla on veel ka mingi muu kummaline selgitus.“

„Võib tunduda kummaline, et keegi selle üle üldse jõriseb, aga ma võin kindlalt väita, et ka pitsa maitse muutub vastavalt sellele, kas juust kõige peal või mitte. Äkki on keegi targem ja oskab asjasse selgust tuua. Meil omas seltskonnas ka väike kihlvedu selle peale tehtud,“ julgustab Ernst kõiki teadjamaid oma arvamust avaldama.

Mis peaks siis pitsale kõige viimasena peale minema?!