Just nüüd parimal tomatiajal tasub küpsetada sellist ahjuvormi, milles olulisel kohal küpsed magusad tomatid. Tomateid võib vormi laduda tihedalt ja kasvõi mitme kihina, oluline, et neid oleks piisavalt palju.
Koostisosad
6 tk Ciabatta viil
3 spl Õli
1 dl Toidukoor
2 dl Riivitud parmesan
2 spl Hakitud basiilikulehed
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Veiniäädikas
Sool
Must pipar
1.2 kg Erivärvilised tomatid
Basiilikulehed serveerimiseks
6 tk Ciabatta viil
3 spl Õli
1 dl Toidukoor
2 dl Riivitud parmesan
2 spl Hakitud basiilikulehed
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Veiniäädikas
Sool
Must pipar
1.2 kg Erivärvilised tomatid
Basiilikulehed serveerimiseks
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri u 20 x 30 cm suurune vorm õliga. Lõika sai väikesteks 0,5-1 cm kuubikuteks. Kuumuta ülejäänud õli pannil, prae kuubikud kuldpruuniks ja krõbedaks.
2. Tõsta saiakuubikud kaussi, sega hulka koor, 1 dl riivitud parmesani juustu, basiilik, hakitud küüslauk, veiniäädikas ning puista maitseks soola ja pipart. Pane saiasegu ühtlase kihina vormi põhja.
3. Lõika tomatid 5 mm paksusteks viiludeks. Lao tomativiilud tihedalt vormi, maitsesta soola ja pipraga, ja raputa peale ülejäänud juust. Küpseta 40-45 minutit. Võta ahjust, lase mõned minutid jahtuda ja serveeri basiilikulehtedega.
Toimetajalt: veganvariandiks asenda roas koor ja juust taimsete analoogidega ning ciabatta juuretissaiaga!
Kommentaarid (0)