Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
13. august 2019, 13:30

Tomati-saiavorm

Just nüüd parimal tomatiajal tasub küpsetada sellist ahjuvormi, milles olulisel kohal küpsed magusad tomatid. Tomateid võib vormi laduda tihedalt ja kasvõi mitme kihina, oluline, et neid oleks piisavalt palju. 
Koostisosad
6 tk Ciabatta viil
3 spl Õli
1 dl Toidukoor
2 dl Riivitud parmesan
2 spl Hakitud basiilikulehed
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Veiniäädikas
Sool
Must pipar
1.2 kg Erivärvilised tomatid
Basiilikulehed serveerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri u 20 x 30 cm suurune vorm õliga. Lõika sai väikesteks 0,5-1 cm kuubikuteks. Kuumuta ülejäänud õli pannil, prae kuubikud kuldpruuniks ja krõbedaks.

2. Tõsta saiakuubikud kaussi, sega hulka koor, 1 dl riivitud parmesani juustu, basiilik, hakitud küüslauk, veiniäädikas ning puista maitseks soola ja pipart. Pane saiasegu ühtlase kihina vormi põhja.

3. Lõika tomatid 5 mm paksusteks viiludeks. Lao tomativiilud tihedalt vormi, maitsesta soola ja pipraga, ja raputa peale ülejäänud juust. Küpseta 40-45 minutit. Võta ahjust, lase mõned minutid jahtuda ja serveeri basiilikulehtedega.

Toimetajalt: veganvariandiks asenda roas koor ja juust taimsete analoogidega ning ciabatta juuretissaiaga!