Küpsetised

ARGINE, ODAV JA LIHTNE: kapsa-porgandipirukas keefiritainaga (3)

Pille Enden, 7. august 2019, 10:28
Kapsa-porgandipirukas keefiritainaga Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmiva keefiritainast põhjaga pirukas on üsna kerge ja väherasvane. Tainas peaks jääma suhteliselt vedel, nii et seda on võimalik esmalt vormi põhja ja hiljem täidisele määrida. 

Koostisosad
4.5 dl Keefir
1 tl Sooda
4.5 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Sool
3 spl Õli
Õli vormi määrimiseks
TÄIDIS
500 g Värske kapsas
2 tk Suur porgand
1 dl Õli
0.5 dl Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine

12 tk

1. Haki kapsas peeneks ja riivi porgandid jämeda riiviga. Kuumuta 2 sl õli pannil, pane pannile riivitud porgand ja hauta 5-6 minutit pehemaks. Lisa nüüd ülejäänud õli ja kapsas. Kata pann kaanega ja hauta 10-15 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

2. Sega sooda keefiri hulka ja jäta 10 minutiks seisma. Sega hulka jahu, sool ja õli. Sega ühtlaseks tainaks. Tainas peaks olema nii paks, et ei valgu laiali ja nii vedel, et saab lusikaga tõsta ja ühtlase kihina määrida.

3. Kata vorm küpsetuspaberiga ja määri õliga. Määri pool tainast vormi põhja. Pane ühtlase kihina peale täidis. Määri peale ülejäänud tainas. Küpseta 160-kraadises ahjus 40-45 minutit.

4. Lase jahtuda ja lõika tükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee