Maitsva kattega õunarõngad valmivad ilma kuuma ahju ja pika ootamiseta.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
6. august 2019, 16:15

Tänuväärne amps! Tervislikud õunasõõrikud nii suurtele kui väikestele

Maitsva kattega õunarõngad valmivad ilma kuuma ahju ja pika ootamiseta. Seepärast on see pilkupüüdev amps tänuväärne päästerõngas emadele, kelle väike köögiabiline vajab kiirelt tervislikku vahepala.

Aega kulub 20 minutit!
Retsepti järgi saad ühe kandikutäie õunamaiuseid!

Vaja läheb:

  • 3 suurt õuna
  • 200 g jogurtit
  • 80 g maapähklivõid
  • kaunistuseks meelepäraseid marju ja/või pähkleid

Valmista õunasõõrikuid nii:
1. Eemalda õunalt süda ja viiluta õun umbes 0,5 cm paksusteks ratasteks nii, et keskele jääks ring.
2. Määri pooltele õunaviiludest maapähklivõid ja pooltele jogurtit.
3. Raputa õunad üle marjade ja/või hakitud pähklitega! Söö kohe!

Hea mõte! Kasuta töö lihtsustamiseks spetsiaalset õunasüdame eemaldajat!

NIPP! Võid sõõrikuid kaunistada ka purustatud kõrsikute või hakitud piimašokolaadiga!

Kuidas retsept õnnestus?
Liisa (6) valmistas õunasõõrikuid algul kerge umbusuga, sest ei maapähklivõi ega jogurt talle eriti ei maitse. Ometi otsustas ta lisada õuntele veidi jogurtit ja seejärel kuhjaga vaarikaid. «See on nüüd minu salajane retsept, avan oma poe,» teatas õnnelik kokkaja ja krõmpsutas isukalt õuna-vaarikarõngaid. Paar rõngast jäi üle ja need pani Liisa sügavkülma. Hiljem oli neid külmunud maiuseid jälle teistmoodi põnev hamba all ragistada.