Magus ahvatlus: värskete marjade ja jogurtikreemiga Pavlova koogikesed
Pavlovad valmivad 2 tunniga + jahtumise aeg! Selle retsepti järgi saad 8 keskmist Pavlovat!
Vaja läheb:
Pavlova põhjad:
7 toasooja munavalget
0,5 tl soola
350 g tuhksuhkrut
3,5 sl vett
2 sl maisitärklist
1 tl äädikat
veidi võid panni määrimiseks
Jogurtikreem:
200 ml vahukoort
60 g suhkrut
250 g Kreeka jogurtit
Kaunistamiseks:
meelepäraseid värskeid marju
kuivatatud marju
pähkleid
šokolaadi
Tee nii:
Mikserda tainas
Küpseta Pavlova põhjad
1. Kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga. Piserda paberile veidi vett.
2. Tee küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga kaheksa ühesuurust ringi, kuid jäta paberi äärtest ja ringide vahelt 1,5 cm vabaks.
3. Jaga munavaht ringide vahel võrdselt ära.
4. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta põhjasid 120kraadises ahjus umbes 1 tund ja 20 minutit või kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Täpne küpsetamise aeg oleneb ahjust ja munade värskusest.
5. Lülita ahi välja ja jäta paadikesed praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üle öö jahtuma.
Valmista kreem ja kaunista
Kommentaarid (0)