KüüslaukFoto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
22. juuli 2019, 13:09

KÜÜSLAUGUKOORI EI TOHI ÄRA VISATA! Loe, kuidas neid ära kasutada! (11)

Seda teavad paljud, et sibulakoori tasub alles jätta, sest neid saab kasutada toiduvärvina ning maitseainena. Ent ka küüslaugukoortest ei maksa kergesti loobuda! 

Nimelt saab neist väga kenasti valmistada head puljongit. Küüslauguküüsi soovitatakse toidublogides kokku koguda ja siis puljongiks keeta, mida siis peale kurnamist ja jahutamist näiteks kuubikute kaupa sügavkülmutada.

Lisades taolise kuubiku leemele, saab kenasti ja hõlpsasti veidi mõnusat kuuslauguaroomi. Ka tuleb meeles pidada, et küüslaugu koored sisaldavad samuti kasulikke vitamiine ja mineraalaineid nagu viljalihagi. 

Kes aga pelgab, et koored ikkagi roiskuma hakkavad, võiks neid suisa sügavkülmikusse koguda. 

Nii näiteks sooviatatakse sügavkülma varuda ka teiste maitserikaste ja kasulike viljade koori, nagu näiteks porgandi ja pastnaagi omi. Kui neid on kogunenud paras ports, saab neist samuti konsentraadi kokku keeta. Koori võib kasutada ka marlist või sellelaadsest materjalist ürdikotikeses leeme maitsestajana.