Toiduuudised

KÜÜSLAUGUKOORI EI TOHI ÄRA VISATA! Loe, kuidas neid ära kasutada! (12)

Toidutare, 22. juuli 2019, 13:09
KüüslaukFoto: PantherMedia/Scanpix
Seda teavad paljud, et sibulakoori tasub alles jätta, sest neid saab kasutada toiduvärvina ning maitseainena. Ent ka küüslaugukoortest ei maksa kergesti loobuda! 

Nimelt saab neist väga kenasti valmistada head puljongit. Küüslauguküüsi soovitatakse toidublogides kokku koguda ja siis puljongiks keeta, mida siis peale kurnamist ja jahutamist näiteks kuubikute kaupa sügavkülmutada.

Lisades taolise kuubiku leemele, saab kenasti ja hõlpsasti veidi mõnusat kuuslauguaroomi. Ka tuleb meeles pidada, et küüslaugu koored sisaldavad samuti kasulikke vitamiine ja mineraalaineid nagu viljalihagi. 

Kes aga pelgab, et koored ikkagi roiskuma hakkavad, võiks neid suisa sügavkülmikusse koguda. 

Nii näiteks sooviatatakse sügavkülma varuda ka teiste maitserikaste ja kasulike viljade koori, nagu näiteks porgandi ja pastnaagi omi. Kui neid on kogunenud paras ports, saab neist samuti konsentraadi kokku keeta. Koori võib kasutada ka marlist või sellelaadsest materjalist ürdikotikeses leeme maitsestajana. 

Samal teemal

15. juuli 2019, 14:34
LIHTNE, AGA MAITSEV: nipp, kuidas teha grilli peal imehead salsat
13. juuli 2019, 08:57
SALEDA GRILLIPEO ALUSTALA: Grillitud kanapihvid väikese vürtsiga
12. juuli 2019, 09:57
HEA PEO ALUSTAJA: grillitud hakklihatäidisega jalopenod

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee