Toiduuudised

EESTI TOIDU LAULUPIDU! Läki lauluväljakule tutvuma kodumaise toidu parimate paladega! (1)

Toidutare, 4. juuli 2019, 13:52
Eesti toit (arhiivifoto)Foto: Aldo Luud
Eeloleval nädalavahetusel, 6.–7. juulil toimub juubelilaulupidu „Minu arm“. Nagu traditsiooniks saanud, on ka sel aastal laulupeol Eesti toidu ala, kus saab nautida eestimaiseid maitseid ning küsida teavet avatud talude päeva kohta. 

Eesti toidu alal on väljas toiduvaldkonna esindusorganisatsioonid ning kohaliku toidu pakkujad, edastab maaeliministeerium maablogis. Külastajad saavad tutvuda eri piirkondade maitsetega ning nii suuremate kui ka väiksemate toidutootjate toodanguga.

Eesti toidu alalt võib saada ka inspiratsiooni puhkuse sisustamiseks, sest tutvustatakse nii avatud talude päeva kui ka Eesti toidutee võimalusi.

Samal teemal

Ehtsa Talutoidu telkides pakuvad hõrgutisi Minna Sahver, kelle põhikaup on marmelaadid, Maheleib oma pagaritoodetega, Kasekunst kasesiirupitega ning Tõrvaaugu Mahe talu, kes võtab kaasa erinevaid tatrast valmistatud tooteid.

Juustusõbrad leiavad endale meelepärast Üvasi Talu ja Kalamatsi Meierei käest, kes pakuvad kitsepiimast juuste, ning Männiku Piimalammaste juurest, kelle sortimenti kuuluvad lambapiimast valmistatud juustud ja jogurt.

Mett saab osta Puhkani ja Poegade ning Puusepa Mesindustalu käest, lihatooteid Rebasereinult ja juustupatse Delikatess Foodilt. Kohal on ka Dereku Burger, kes valmistab Saaremaa kohalikust toorainest burgereid ning müütab ka Muhu Liha lihatooteid.

Hiiumaa maitsed

Hiiumaa oli esimene Eestimaa paik, kes oma kohalikku toitu maitsete aasta programmis 2016. aastal tutvustas. Hiiumaa maitsed tulevad sel korral laulupeole süldi, hiiu viiuli ja mandilagaga.

Lisaks pakutakse maitsta veel tunnustatud porgandi-astelpaju, kama- ja laktoosivaba kodujuustu-astelpaju magustoitu. Hiiumaised maitseid toovad laulupeole Hiidlaste Koostöökogu, Hiiu Kala, Hiiumaa Arenduskeskus, Hiiu Köök ja Pagar, Vaba Aed, Hiiu Gourmet, Hõbekala, Hiiumaa Turismiliit, Pähkli talu, Lepaniidi talu ja Õie Laksberg.

Seto gurmee

Seto toitu esitlevad Setomaa telgis traditsioonide hoidjad Sirje Kruusamäe ja Inara Luigas. Mõlemad on Setomaal toiduga tegelenud palju aastaid, mõlemad väärtustavad kohalikku toorainet ja pakuvad roogi ka Setomaal oma kohvikus.

Toidutee kutsub

Eesti toidu alal on esindatud ka Eesti toidutee. 6. ja 7. juulil saab toidutee telgis teha pilti spetsiaalselt üles seatud fotostuudios. Lisaks näitab põllumajandusmuuseum leivategu, piimandusmuuseum õpetab võitegu ja C. R. Jakobsoni Talumuuseum jagab sõirateokunsti. 

Koos avatud talude päeva telgiga, mis on lahti ka 4. ja 5. juulil, tutvustatakse suurepäraseid puhkusevõimalusi maal, aidatakse leida oma ihutalunikke ning jagatakse avatud talude päeva paberkaarte, mis muudavad talude külastamise 20. ja 21. juulil oluliselt lihtsamaks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee