EnchiladadFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
6. juuli 2019, 10:30

KÖÖGITÄHESTIK | Mis on enchilada?

Enchilada

Tegemist on Mehhikost pärit toitva roaga, mille olulisim komponent on tortiljad. Valmistamiseks keeratakse meelepärase lisandiga täidetud tortiljad rulli ning kaetakse kastme ja ohtra juustuga. Seejärel küpsetatakse roog vormis ahjukuumuses valmis.

Tänapäeval on kõige klassikalisem hakklihaseguga täidetud enchilada. Sama edukalt võib kasutada mistahes liha või kala ja ka köögivilju või juustu.

 

Tee ise!

Mitmele: 5
Valmistamisaeg: 45 minutit

  • 5 tortiljat

Täidis:

  • pool sibulat
  • 350 g hakkliha
  • soola, pipart
  • 200 g riivitud juustu
  • 5 sl punaseid ube (soovi korral)

Kaste:

  • pool sibulat
  • 1 tšillikaun
  • 1 peeneks hakitud küüslauguküüs
  • 1 tl jahu
  • 400 g (1 purk) purustatud tomateid
  • 1,5 tl puljongit
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • 0,5–1 tl vürtsköömneid
  • paar näpuotsatäit kaneeli
  • 1–2 tl suhkrut
  • soola, pipart
  • punast veiniäädikat

Kastme valmistamiseks haki sibul, tšilli ja küüslauk. Prae pannil kergelt läbi. Sega juurde jahu ja kuumuta. Lisa purustatud tomatid ja puljong, Cayenne’i pipar, vürtsköömned ja kaneel. Maitsesta suhkru, soola, pipra ja äädikaga ning lase kastmel umbes 20 minutit podiseda. Vajadusel maitsesta lõplikult.

Samal ajal tükelda täidise jaoks sibul ja kuumuta seda pannil umbes minutike. Lisa hakkliha ja prae roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal maitsesta soola-pipraga. Laota tortiljad lauale, määri peale pisut kastet, selle peale pane hakklihasegu, veidi juustu (jäta kindlasti ka ahjuroa katmiseks) ja oad. Keera täidetud tortiljad rulli ja tõsta ahjuvormi. Lisa tortiljadele kaste ja puista peale riivjuust. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni juustu sulamiseni.

Tahad kiiremini?
Kasuta juba valmis pastakastet!