Toiduuudised

ÕHTULEHE KATSE: kuidas õnnestub tänavatoidu festivalil proovitut koduköögis järele teha? 

Kersti Eero, 15. juuni 2019, 00:01
KLOON: Ajakirjaniku valmistatud sušiburgerFoto: Teet Malsroos

Naljavennad lätlased – või pigem küll Suši Vennad (ingl k Sushi Brothers Riiast) pakkusid sušiburgerit, sušisalatit ja sušitorbikut. Proovisin neist esimest ja kui ma seni olen oma elus kümne aasta kohta ehk ühe burksi söönud, siis seda jaapanlase õudusunenägu otsustan ma kodus kohe ka ise katsetada. Ning siis terrassil süües sellest mõnu tunda. Isegi pulgad peos sündinud jaapanlane ei suudaks vist sušiburgerit tänaval tõtates manustada. 

Suurema raskuseta tuvastan süües riisi (suširiisi valmistamiseks läheb lisaks veele ja riisile vaja riisiäädikat, soola ja suhkrut), wakame-salati, õhukeselt viilutatud värske kurgi, marineeritud ingveri, avokaado, norilehe, vasabipasta, seesamiseemned  ja hiidkrevetisabad. Kastmetega on keerulisem: üks lont maitseb kui tuubist pigistatud majonees, aga teise kohta ei oska mu keel midagi tarka kosta. Loodan selgust saada supermarketi Jaapani riiulite vahel ringi vaadates. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15. juuni 2019, 00:01
Tänavatoit: Telliskivi toidupidu näitas, et kotletisaia laul on lauldud