Rabarberi-jogurtipirukas Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
3. juuni 2019, 06:52

NÄDALA KOOK | Kodune ja mahlane rabarberi-jogurtipirukas

Pehme põhja ja mahlaka täidisega pirukas valmib lihtsatest ainetest ja maitseb koduselt. Kreeka jogurti asemel võib täidisesse panna hapukoort. 

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1 tk Muna
1 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 dl Kaerahelbed (või neljaviljahelbed)
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
TÄIDIS
4 tk Rabarberivars
2 spl Pruun suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
200 g Kreeka jogurt
1 tk Muna
1 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

10 tk

1. Sulata ja jahuta või, klopi hulka lahtiklopitud muna. Sega kõik kuivained omavahel ja lisa või-munasegule. Suru segu 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Haki rabarber ja laota ühtlaselt põhjale, raputa peale pruuni suhkrut ja kaneeli.

3. Sega jogurt, muna, suhkur, vanillsuhkur ja kaneel ning kalla vormi rabarberitele.

4. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni põhi on küps ja täidis tahkunud.