Kiirelt valmivad ja imemaitsvad küpsised. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
22. mai 2019, 19:30

BLOGI | Speltakliiküpsised šokolaadiga

Viimaks on soe ka meie õuele jõudnud ja kiirelt valmivad küpsised on toredaks vahepalaks kuumal päeval. Külma piimaga maitsevad need veel eriti hästi.

Retsept ise on lihtsamast lihtsam: ained kausis kokku segada, umbes 10 minutit ahjus, väike šokolaaditriip peale ja ongi valmis! Küpsised seisavad kuivas ja toatemperatuuril päevi, kuid arvatavasti neid siiski kauaks ei jätku. 

Sellest kogusest valmib 18 suurt küpsist.

Vaja on:

  • 200 g speltakliisid
  • 80 g suhkrut
  • 100 g sulavõid
  • 1 suur muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sega omavahel kliid, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Kui kasutad vaniljekaunapastat, lisa see sulavõiga. Lisa kaussi sulavõi ja muna ning sega ühtlaseks. Tõsta supilusikaga küpsetuspaberile taignakuhjad ning vormi käte abil küpsisteks. Tainas on mure, kuid küpseb kenasti kokku. Taignast jätkub täpselt 18 suure küpsise jaoks: 9 kummagi ahjuplaadi kohta. Küpseta kliiküpsiseid 200 kraadi juures pöördõhuga umbes 8-11 minutit, kuni need on pealt helekuldsed. Lase pannil 5 minutit jahtuda ning tõsta siis spaatliga ettevaatlikult restile. Restil jahtudes muutuvad algul pehmed küpsised krõbedaks. Sulata vesivannil šokolaad, tõsta kile- või pritskotti ning triibuta küpsised šokolaadiga üle. 

Teisi retsepte vaata Jazzinokitchen blogist