Kas üks tort saaks veel ilusam olla?!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
11. mai 2019, 10:09

EMADEPÄEVAKS: taevalik tordike toorjuustu- ja maasikatäidisega

Armsa serveeringuga tort kallile emale vajab pisut nokitsemist ja külmkapis ootamist, kuid näeb efektne välja ning maitseb tänu klassikalisele kooslusele imeliselt. Geniaalselt lihtne!

 

Tordi valmistamiseks varu 40 minutit + 3 tundi külmas olemise aega!

Vaja läheb

Põhi ja servad:
u 40 ladyfingers’i küpsist

Maasikatäidis:
450 g värskeid maasikaid
100 ml vett
60 g suhkrut
1 sidruni mahl

Kreem:
250 ml vahukoort
400 g toorjuustu
60 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti

Kaunistamiseks:
5-6 šokolaadiruutu
paari maasikat
mõnda pähklit
kondiitrikotti või väikest puhast kilekotti
paari vimplit
ilusat paela

Valmista täidised

1. Viiluta maasikad, kuid jäta mõni terve ka kaunistuseks alles.

2. Lase vesi potis koos suhkruga keema. Lisa sinna peotäis maasikaid. Keeda marju madalal tulel 2 minutit, võta need sõelaga välja ja korda sama ülejäänud marjadega. Lase neil nõrgudes jahtuda. Jäta maasikate keemisvesi alles ja lase sellelgi jahtuda.

3. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta toorjuust tuhksuhkru ja vanilliekstraktiga kreemiseks.

Pane tort kokku

1. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Loe kokku, mitu küpsist mahub püstisena su koogivormi, ja lõika neil üks lühem ots sirgeks. Vooderda küpsistega, lõigatud ots all, koogivormi ääred.

2. Pigista jahtunud maasikasiirupisse ühe sidruni mahl. Kasta küpsised ükshaaval siirupisse ja kata nendega koogivormi põhi. Et põhi saaks tihedalt kaetud, lõika mõni küpsis terava noaga sobivateks tükkideks.

3. Laota põhjale pooled maasikatest. Seejärel kata maasikad poole toorjuustuvahukoorekreemiga.

4. Kasta küpsised ükshaaval siirupisse ja lao neist kreemile veel üks kiht. Tõsta küpsistele jälle maasikad ja silu peale ülejäänud kreem. Kata vorm kilega ja tõsta vähemalt kolmeks tunniks külma!

Kirjuta kiri

1. Sulata šokolaad ja täida sellega kondiitrikott. Kui sul viimast pole, pane šokolaad väikesesse puhtasse kilekotti ja lõika ära pisike nurk.

2. Aseta lõikelauale küpsetuspaberileht ja kirjuta sinna sulašokolaadiga EMA. Samal viisil võid šokolaadiga kirjutada emale ka midagi muud armsat, kasvõi lühikese luulerea!

3. Tõsta kiri külma tahenema.

Kaunista ja serveeri

1. Võta tort külmast. Tõsta kreemile tahenenud šokolaadikiri.

2. Säti kirja ümber kenasti maasikad, puista peale purustatud pähkleid ja torka tordi sisse mõni sobiv vimpel.

3. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist välja ja seo selle ümber pael.