Toiduuudised

Putked: mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata  (15)

Kersti Eero, 4. mai 2019, 00:01
EELISTA EESTIMAIST: Restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin ei näe mingit põhjust sidrunit ega basiilikut ja melissi osta, metsast leiab neile suurepärast aseainet.   Foto: Viktor Tund

 „Vanade lemmikute – karulaugu, nõgese ja naadi kõrval on eestlased avastamas putki,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin. Ta kasutas ka tänavusel presidendi vastuvõtu ühes suupistes kikkaputketolmuga maitsestatud toorjuustu, teises aga andsid võile maitse hapendatud karulaugulehed.  

„Üha vähemaks jääb neid kordi, kus sa süües uut maitset tunned. Aga mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata,“ tuletab Evari Tšetšin meelde, et meil kasvab ka muud metsarohelist peale karulaugu. 

„Kõik teevad karulaugust pestosid. Aga tegelikult on veel nii palju ägedaid asju, millest uusi maitseid timmida. Katsetamine ongi põnev,“ tõdeb ta, et ka koka töö juures pole põnev mitte tšekkide tegemine (teisisõnu: kööki jõudnud tellimuste täitmine), vaid toiduga mängimine. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

24. august 2019, 00:01
Üllatus-üllatus: kurgist saab jäätist, kartulist vorsti, nõgesest õlut ja sireliõitest veini
19. mai 2019, 16:37
Vägevad vitamiinipommid: just nüüd on õige aeg kuusevõrsete korjamiseks!
8. aprill 2019, 14:52
Karulauk tõstab pead! Ära korja metsas vale ravimtaime!
19. mai 2018, 00:01
SÖÖ UMBROHTU! Eesti metsa supertoit on kõrvenõges