Toiduuudised

Putked: mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata  (15)

Kersti Eero, 4. mai 2019 00:01
EELISTA EESTIMAIST: Restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin ei näe mingit põhjust sidrunit ega basiilikut ja melissi osta, metsast leiab neile suurepärast aseainet.   Foto: Viktor Tund

 „Vanade lemmikute – karulaugu, nõgese ja naadi kõrval on eestlased avastamas putki,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin. Ta kasutas ka tänavusel presidendi vastuvõtu ühes suupistes kikkaputketolmuga maitsestatud toorjuustu, teises aga andsid võile maitse hapendatud karulaugulehed.  

„Üha vähemaks jääb neid kordi, kus sa süües uut maitset tunned. Aga mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata,“ tuletab Evari Tšetšin meelde, et meil kasvab ka muud metsarohelist peale karulaugu. 

„Kõik teevad karulaugust pestosid. Aga tegelikult on veel nii palju ägedaid asju, millest uusi maitseid timmida. Katsetamine ongi põnev,“ tõdeb ta, et ka koka töö juures pole põnev mitte tšekkide tegemine (teisisõnu: kööki jõudnud tellimuste täitmine), vaid toiduga mängimine. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

24.07.2019
Üllatus-üllatus: kurgist saab jäätist, kartulist vorsti, nõgesest õlut ja sireliõitest veini
19.04.2019
Vägevad vitamiinipommid: just nüüd on õige aeg kuusevõrsete korjamiseks!
08.03.2019
Karulauk tõstab pead! Ära korja metsas vale ravimtaime!
19.04.2018
SÖÖ UMBROHTU! Eesti metsa supertoit on kõrvenõges