Video: Martin Ahven
Toiduvideod
18. aprill 2019, 17:51

VIDEO | SFÄÄRIDE MUUSIKA? Proovime teha Putini lemmikkokteili ja testime selle maitset (8)

"Kuulge, siia oleks vaja sorts Vana Tallinnat peale", kõlas toimetusest, kui Toidutare üritas teha järgi Vladimir Vladimirovitš Putini lemmikut šampanjakokteili. 

VVP kohta on teada, et ta pole eriti alkolemb. Ent 2010. aastal paljastas Kremli toonane peakokk Anatoli Galkin erilise retsepti, millega toona külalisi kostitati: hulk jääd, tilgake sidrunimahla, münti ja 50 grammi šampanjat. Galkini sõnul kustutab see jook hästi janu.

Toidutare ja Õhtuleht Kirjastus otsustasid tähtsündmuse ehk Putini ja Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi kohtumise puhul kokteilI järgi proovida. 

Millised olid meie testgrupi arvamused, kas tegu on sfääride muusikaga, nagu iseloomustas elamusi tekitavaid alkohoolseid segusid kultuskirjanik Venedikt Jerofejev raamatus "Moskva-Petuški?

Testgrupi kommentaarid olid järgmised: 

"Sellega saab edukalt teha odavast šampanjast kalli ja kuiva maitsega joogi, sest tsitrus võtab odava meki maha. Muidu ei midagi erilist!" 

"Ilgelt hea, mulle väga maitses, kergelt hapukas ja veidi salakaval. Ikkagi pähe hakkas. Münt oli suurepärane, tekitas mõnusa värskuse. Kõht läks tühjaks." 

"No veidi liiga hapu, vabandust väga!" 

"Jube lahja, olete kindlad, et vahuveini asemel viina polnud retseptis ette nähtud? Äkki ta ise paneb hoopis 50 grammi viina?"

"Mul on idee - kallame sutsu Vana-Tallinnat hulka!"

Kuidas kokteili teha, seda aga vaata videost! Kas president Kaljulaid ka seda Moskvas mekkida sai polnud selle loo ilmumise ajaks teada.