Quiche'i sobib lisada ka kala või liha.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
17. aprill 2019, 16:20

BLOGI | Lihtsalt valmivad tomati-juustu miniquiche'id

See blogist Jazzinokitchen pärit miniquiche’i retsept sobib päevadeks, kus pole ühtegi ideed, mida söögiks teha. Retsepti sobivad hästi juustulõpud ja köögiviljad, mis juba külmkapis ootel.

Antud kogustest valmib 8 miniquiche’i

Vaja läheb:
300 g oma lemmikretsepti järgi tehtud muretainast või poe lehttainast
32 kirss- või ploomtomatit
150 g juustu
kuivatatud või värsket tüümiani
musta pipart
värsket tilli


Jaga muretainas kaheksaks tükiks ning rulli iga tükk vähese jahuga laiali. Suru lahtikäiva põhjaga tartalette'ivormidesse (või ühte 28-cm lainelise servaga madalasse pirukavormi). Täksi põhi kahvliga auguliseks ning eelküpseta 180 kraadises ahjus pöördõhuga umbes 12-15 minutit, kuni põhi on helekuldne.

Poolita kirsstomatid ja tükelda juust väikesteks kuubikuteks. Aseta poolikud kirsstomatid pirukapõhjale, jaota juust tomatitele ja maitsesta värskelt purustatud musta pipra ning tüümianiga. Soola pole vaja lisada, juust on piisavalt soolane.

Küpseta pirukaid umbes 20 minutit, kuni tomatid on küpsed ja juust sulanud. Serveeri soojalt ja lisa värsket tilli.

Loe pikemat blogipostitust siit.