Saku õlled on peagi poelettidel uues pudelis.Foto: Tootja
Toiduuudised
11. aprill 2019, 13:57

Saku hakkab õlut villima uude ja senisest kergemasse pudelisse (1)

Saku Õlletehas toob alates aprilli lõpust Eesti turule uued ja senisest kergemad klaaspudelid, millesse hakatakse villima nii ettevõtte tuntuimat toodet Saku Originaali kui ka kõiki teisi Saku katusbrändi all toodetavaid jooke.

„Uutele pudelitele üleminek on Saku viimase kahe aasta suurim investeering,“ kommenteeris Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. Kokku investeerib ettevõte uude tehnoloogiasse ja pakenditesse üle 1,6 miljoni euro.

Võrreldes seniste pudelitega, mille Saku võttis kasutusele kümne aasta eest, on uus pudel pisut pikem ning 20 grammi kergem. „See tähendab, et pudelite kaaluvahe on kuus protsenti, mis kogu tootmistsüklit ja pudelite eluiga arvestades on ühtlasi oluline investeering ka kuluefektiivsust ja keskkonnasäästu aspekte silmas pidades,“ lisas Härms.

Saku Õlletehase juhatuse liige märkis, et uue esinduslikuma kuju ja väljanägemise saavad Saku Originaal ning taas tootevalikusse tulev Saku Originaal Alkoholivaba, aga ka Hele, Tume, Porter, Pilsner, Dublin, Manchester ja Mõdu. Uutes pudelites Saku katusbrändi joogid jõuavad poelettidele aprilli lõpus või mai alguses, vahetades järk-järgult välja senised tooted.