Foto: KELA/Broadimage/Scanpix
Toiduuudised
29. märts 2019, 14:28

KOKANDUSNIPP! Jennifer Garner õpetab, kuidas võid pehmeks saada

Vaim on valmis, koostisosad ka - täna teeme üht toredat kooki! Ent siis avastad, et retsept sisaldab toasooja võid, sul aga või külm nagu poliitiku kõht! Häda ja viletsus? Siiski mitte!

On koogiretsepte, kus on vajalik kasutada just toasooja võid. Võiks ju arvata, et milles asi - soojendame mikrolaineahjus üles, aga nii saame liiga kuuma või, mis ei pruugi küpsetise tekstuuriga hästi mõjuda. 

Ameerika näitlejanna ja kolme lapse ema Jennifer Garner tutvustab oma sotsiaalvõrgustiku kokandusnurgas #pretendcookingshow trikki, mida ka meie siin Toidutares oleme edukalt kasutanud. 

Nimelt sul on retsepti jaoks vaja pehmet võid, aga unustasid selle külmikusse? Pole hullu, võta jämedasilmaline riiv ning riivi sellega või ära. Tulemus pole päris toasoe, ent ajab kenasti tainas asja ära. 

Jennifer tegi oma lastele The Bread Bible´i šokolaadileiba. Ent kuna ta kavatses selle valmis saada hommikul enne kooli algust, unustas ta või õhtul välja võtta.

 
 
 
View this post on Instagram

This time of year it is extra cozy to send kids to school with something warm in their bellies. My kids feel extra cozy about @realbakingwithrose’s chocolate bread. This recipe isn’t crazy sweet and, with a good swish of peanut butter, is just the thing for my early rising middle schooler. You can find the full episode on IGTV. #PretendCookingShow #bangwentthecabinet #😡😩🤦🏻‍♀️wentmybrain #hurryupchristmas🤶🏻 . #TheBreadBible Chocolate Chocolate Chip Bread Ingredients: 3 Tbs plus 1/2 Tbs unsweetened cocoa powder 3 Tbs boiling water 1/2 Tbs pure vanilla extract 3 large eggs 1 1/2 cups sifted cake flour 3/4 cup plus 2 Tbs sugar 3/4 tsp baking powder 1/4 tsp salt 13 Tbs unsalted butter, softened 3 Tbs chocolate mini chips or bittersweet chocolate (chopped) . Directions: 1. Preheat oven to 350F. 2. Whisk cocoa and boiling water until smooth. Allow to cool to room temperature, then gently whisk in vanilla and eggs. 3. In a mixer bowl, combine cake flour, sugar, baking powder, and salt. Mix on low speed for 30 seconds to blend. Add half the chocolate paste and the butter and mix until dry ingredients are moistened. Increase speed to medium-high and beat for 1 minute to aerate and develop structure. Scrape down the sides of the bowl. Gradually add remaining chocolate paste in two batches, beating for 20 seconds after each addition to incorporate the ingredients and strengthen the structure. Scrape down the bowl. Fold in chocolate mini chips/chopped chocolate. 4. Scrape batter into prepared loaf pan and smooth the surface with a spatula. 5. Bake for 50-60 minutes. An instant-read thermometer inserted into the center will read about 200F. (The bread shouldn’t start to shrink from the sides of the pan until after removal from the oven.) 6. Set the bread on a wire rack to cool for 10 minutes. Loosen the sides of the bread and invert onto an oiled wire rack. Reinvert so it is top side up and cool completely.

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

Retsept

3 spl pluss 1/2 spl toorkakako pulbrit 
3 spl keevat vett
1/2 spl vaniljekekstrakti
3 suurt muna
1 1/2 dl sõelutud jahu (nisujahu näiteks)
3/4 dl pluss 2 spl suhkrut
3/4 spl küpsetuspulbrit
1/4 spl soola
13 spl pehmet võid
3 spl hakitud tumedat šokolaadi
.
Valmista esmalt kakaost kuuma veega pasta. Lase jahtuda, lisa vanilje ja munad vahustades. 

Sõelu jahu suurde kaussi, lisa küpsetustuspulber ja sool. Sega juurde või ning suhkur. Mikserda kuni ühtlane ja siis kõrgemal kiirusel veel minuti võrra, et tekstuur oleks õhulisem. Lisa kakaosegu kahes osas. Mikserda veel umbes 20 minutit ja siis kalla sekka hakitud šokolaad. Sega korra veel hoolikalt.

Vala tainas kandilisesse keeksivormi ja küpseta umbes tunni jagu. Kontrolli valmisolekut puust tikuga - kas see jääb keskele torgates puhtaks? Siis on küpsetis valmis.

Lase veidi jahtuda ja siis kummuta puust alusele,. Oota veel vähemalt 15 minutit enne lahtilõikamist.