KOKANDUSNIPP! Jennifer Garner õpetab, kuidas võid pehmeks saada
On koogiretsepte, kus on vajalik kasutada just toasooja võid. Võiks ju arvata, et milles asi - soojendame mikrolaineahjus üles, aga nii saame liiga kuuma või, mis ei pruugi küpsetise tekstuuriga hästi mõjuda.
Ameerika näitlejanna ja kolme lapse ema Jennifer Garner tutvustab oma sotsiaalvõrgustiku kokandusnurgas #pretendcookingshow trikki, mida ka meie siin Toidutares oleme edukalt kasutanud.
Nimelt sul on retsepti jaoks vaja pehmet võid, aga unustasid selle külmikusse? Pole hullu, võta jämedasilmaline riiv ning riivi sellega või ära. Tulemus pole päris toasoe, ent ajab kenasti tainas asja ära.
Jennifer tegi oma lastele The Bread Bible´i šokolaadileiba. Ent kuna ta kavatses selle valmis saada hommikul enne kooli algust, unustas ta või õhtul välja võtta.
Retsept
3 spl pluss 1/2 spl toorkakako pulbrit
3 spl keevat vett
1/2 spl vaniljekekstrakti
3 suurt muna
1 1/2 dl sõelutud jahu (nisujahu näiteks)
3/4 dl pluss 2 spl suhkrut
3/4 spl küpsetuspulbrit
1/4 spl soola
13 spl pehmet võid
3 spl hakitud tumedat šokolaadi
.
Valmista esmalt kakaost kuuma veega pasta. Lase jahtuda, lisa vanilje ja munad vahustades.
Sõelu jahu suurde kaussi, lisa küpsetustuspulber ja sool. Sega juurde või ning suhkur. Mikserda kuni ühtlane ja siis kõrgemal kiirusel veel minuti võrra, et tekstuur oleks õhulisem. Lisa kakaosegu kahes osas. Mikserda veel umbes 20 minutit ja siis kalla sekka hakitud šokolaad. Sega korra veel hoolikalt.
Vala tainas kandilisesse keeksivormi ja küpseta umbes tunni jagu. Kontrolli valmisolekut puust tikuga - kas see jääb keskele torgates puhtaks? Siis on küpsetis valmis.
Lase veidi jahtuda ja siis kummuta puust alusele,. Oota veel vähemalt 15 minutit enne lahtilõikamist.
Kommentaarid (0)