MuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
31. märts 2019, 12:54

Punase oa muffinid

 

Maitstes on üsna raske ära arvata, millest need muffinid on valmistatud ja et jahu neis polegi. Katteks võid teha tuhksuhkrust ja sidrunimahlast glasuuri või serveerida maiust magusa toorjuustuga.
Valmistusaeg 10 minutit + 20–25 minutit ahjus

1 purk (400 g) punaseid ube
0,5 dl õli
4 suurt muna
0,5 sidruni mahl
2,5 dl pruuni roosuhkrut
4 sl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaopulbrit
näpuotsaga soola
pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Nõruta oad ja püreesta koos 1 muna ja õliga saumikseriga või blenderis. Lisa ülejäänud munad ja suhkur, seejärel sidrunimahl ja sega ühtlaseks. Sega tärklis, küpsetuspulber, kakaopulber ja sool, sega tainasse. Tõsta tainas õliga määritud muffinivormidesse. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja jahuta.