Foto: Envato Elements
Sisuturundus
28. märts 2019, 16:12

TOP 3: need on kõige populaarsemad ja enamostetud kohvimasinad!

Kohvinautijate elu ei pruugi kerge olla, sest heade kohvimasinate valik on tõesti lai. Otsustamine, missugune neist koju soetada võib põhjustada samasugust reaktsiooni kui kolmepäevane paus kahe hea kohvitassi vahel.

Järgnevalt tutvustab e-pood Kaup24 kolme populaarset kohvimasinat. Kaup24 soodsate hindadega tootevalikust leiab kogu vajaliku köögitehnika, alates ahjudest (tutvu valikuga) kuni kohvimasinateni (tutvu valikuga).

Philips EP3362/00

Philips EP3362/00 - üks nupuvajutus ja masin serveerib soovitud kohvi kiirelt ning kvaliteetselt. Philipsi kohvimasina juhtpaneelist saate valida cappuccino, espresso, musta kohvi ja latte matchiatto valmistamise.

Erinevate piima sisaldavate kohvijookide tegemine käib selle masinaga lihtsalt. Piima soojendamise või vahustamise teeb kohvimasin ise ära. Sinu osa piirdubki vaid otse külmkapist võetud piima kohvimasina piimapaaki valamisega. See võib olla ka põhjus, miks see kohvimasin on üks populaarsemaid.

Kohvi keetmiseks kasuta meelepäraseid kohviubasid või juba jahvatatud kohvi. Kohviubade mahuti mahutab 250 g ubasid. Jookide kogust ning kangust on võimalus reguleerida vastavalt oma maitsele või tassi suurusele. Sisseehitatud kohviveski lõpliku seadistamisega soovitab Philips oodata kuni kuu aega ehk kui joodud on umbes 100-150 tassi kohvi.

Koos kaaslasega kohvi nautimiseks saab masinaga valmistada kaks tassi korraga, kuid seda eeldusel, et te ei kasuta eeljahvatatud kohvi, vaid kohviubasid. Ning muidugi on kuni 1.8 liitrit vett mahutava masinaga võimalik teha lihtsalt kuuma vett turgutava taimetee jaoks.

Veel tasub esile tuua Philips EP3362/00 AquaClean filtrit, mis takistab katlakivi teket kohvimasinas ja filtreerib vett, aidates sellega tagada kohvi maitse ja aroomi ühtlast ning kõrget kvaliteeti.

Philipsi mõõdud: kõrgus 43 cm, laius 21,5 cm, sügavus 33 cm ja kaal 7,2 kg.

Tutvu sellega lähemalt Kaup24 e-poes.

DeLonghi ECAM 45.760.W

Siidiselt siledad latted või vahulisemalt vahused cappuccinod - LatteCrema tehnoloogiat kasutav DeLonghi 45.760.W valmistab just sellised kohvijooke. Masina laiade võimalustega juhtpaneelist saab juhtida väga paljusid nüansse eri jookide puhul.

Valida saab espresso, cappuccino, late, musta kohvi, latte macchiato ja ristretto vahel. Vähetuntud  ristretto tegemiseks kulub täpselt poole vähem vett kui espresso valmistamiseks, aga jahvatatud kohvi kogus grammides on mõlemal joogil sama. Vee vähesus annabki ristrettole omapärase täidlase maitse.

Lisaks saad valida erinevate kohvi valmistamise pikkustsüklite vahel ja millise temperatuuriga vett kasutatakse. Eelprogrammeeritud joogikogused ulatuvad jookidel 20 ml kuni 120 ml. Iseenda eelistuse saad programmeerida kuni 180 ml  kohvilaengule. Veel on võimalus masinat seadistada vastavalt kasutatavale vee karedusele, kuna see on üks olulisi kohvi maitse mõjutajaid.

Eraldi piimamenüüst saad valida kuuma piima, piima macchiatole või My Milk ehk enda eelistusel põhineva piima koguse kasutamise.  Et piimvaht kohvil alati õnnestuks, tuleb hoolt kanda, et piimapaagi kaas ja piimavahustusotsik oleksid masinat kasutades puhtad. Piimapaaki puhastab masin automaatselt ise.

DeLonghi ECAM 45.760.W saad kellaajaliselt tööle seadistada, nii on enne tööle minekut kaks tassi kohviga korraga valminud ja aega koos kaaslasega hommikueinet võtta. Kokku mahutab kohvimasina veepaak kaks liitrit vett ja kohviubade mahuti 400 grammi kohviube.

Energiasäästust hoolijatel on võimalus sisse lülitada vastav režiim kohvi valmistamisel. Kuigi kohvipaksusahtel mahutab 14 tassi kohvijääki, tuleks masina osi puhastada regulaarselt. Nõudepesumasinas tohib pesta vaid piimapaaki.

Sobiva koha otsingul on spikriks kohvimasina mõõdud: kõrgus 36 cm, laius 26 cm ja sügavus 46 cm. Masin kaalub umbes 11 kg.

Tutvu sellega lähemalt Kaup24 e-poes.

De'Longhi EC 685.M

Väike ja stiilne “käpaga” kohvimasin.  Vaatamata oma väiksusele suudab kohvimasin De'Longhi EC 685.M kiiresti valmistada fantastilise espresso. Kohvimasina soojenemine võtab aega kõigest 40 sekundit tänu uudsele Thermoblock süsteemile. 

Masinaga tuleb kaasa kolm kappa sees olevat filtrit. Filtri valik tee lähtuvalt sellest, kas jood kohvi üksinda, vajad korraga kahte tassitäit või seekord eelistad maitsekohvi kapsli näol. Kui eelistad eeljahvatatud kohvi kasuks, siis tea, et puru suurus mõjutab kohvi maitset. Suurelt jahvatatud kohv võib muuta tulemuse lahjaks, kuna vesi liigub sellest kiiresti läbi. Liiga peeneks jahvatatud puru võib jällegi oma tihedusega muuta kohvi maitse kõrbenuks. Ja filtrit pole vaja üldse kasutada, kui  keedad De'Longhi kohvimasinaga kuuma vett kuni liitrile teele.

Kohvi maitse paremaks esile toomiseks soovitatakse tasse eelsoojendada masina peal või lastes vahustamisotsikust kuuma auru tassi. Suuremas tassis joogi nautimiseks hõlbustab tassi asetamist tila alla topelt tilgaplaadi eemaldamine. Ning kui miski on tulnud sinu ja kohvijoomise vahele, siis lülitab De'Longhi EC 685.M ennast ise ooterežiimile.

Tutvu sellega lähemalt Kaup24 e-poes.

Missugust neist valida?

Philips EP3362/00 - soovid lihtsat valmistusprotessi ja jood palju piimal põhinevaid kohvijooke.

DeLonghi ECAM 45.760.W - hea valik, kui soovid kohvi valmimise üle täielikku kontrolli ning laia valikuvõimalust erinevate jookide vahel.

De'Longhi EC 685.M - ideaalne üksi elavale inimesele või neile, kes soovivad espressot või kapselkohvi nautida korraga väikestes kogustes.