Madala GI toidud

Bolognese kaste ubadest ja šampinjonidest 

Lia Virkus, 12. märts 2018, 04:55
 Jaan Heinmaa
Taimne pastakaste, mis ei jää sugugi alla hakklihaga valmistatud Bolognese kastmele. Maitsebuketis võidutsevad ikkagi küüslauk, tomat ja basiilik. 

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Tšillikaun
2 spl Oliiviõli
400 g Punased oad vees
400 g Kooritud tomatid omas mahlas
1 dl Tomatipasta
200 g Värsked beebišampinjonid
1 spl Kuivatatud basiilik
2 spl Hakitud lehtpetersell
1 tl Pruun suhkur
Serveerimiseks parmesani juust
350 g Spagetid
Värske basiilik

Valmistamine

1. Haki sibul, tšilli ja küüslauk. Kuumuta kõrgete äärtega pannil õlis sibul, tšilli ja küüslauk. Lisa 1 dl vett ning hauta saadud segu madalal kuumusel 5 minutit.

2. Nõruta oad, loputa sõelal voolava vee all, kuni vahtu enam ei tule. Lisa oad koos tomatikonservi ja tomatipastaga pannile.

3. Lisa seened ja basiilik ning hauta veel paar minutit. Maitsesta soola, hakitud lehtpeterselli ja suhkruga. Serveeri koos keedetud spagettide, värske basiiliku ja riivitud (taimse) parmesaniga.

Hea teada!

Kui soovid toituda nisujahuvabalt, vali pastaks näiteks tatrajahust spagetid. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee