Foto: Hele-Mai Alamaa
Madala GI toidud
26. veebruar 2018, 04:45

Tai roheline kanakarri

Dianne ja Peteri pere argiõhtutel valmib sageli Tai köögi tuntuim hautis rohelise karri pastast.

Koostisosad
400 g Kana rinna- või kintsufilee
1 tk Väike baklažaan
1 purk Kookospiim (400 g)
3 tl Roheline karripasta
2 tk Sidrunhein
2 cm jupp Ingver
1 tl Toor-roosuhkur või palmisuhkur
1 tl Tai kalakaste
1 kimp Basiilik

Valmistamine

1. Lõika kana suupärasteks tükkideks. Lõika baklažaan 2 sentimeetri paksusteks viiludeks ja viilud neljaks.

2. Tõsta potti paar supilusikatäit kookospiima (paksemat osa), lisa karripasta ja kuumuta, kuni segu on aromaatne. Lisa kanatükid ja prae kergelt läbi. Lisa baklažaanitükid ja kuumuta ka need läbi.

3. Nüüd lisa kergelt läbitambitud sidrunhein ning riivitud või peenelt hakitud ingver, siis suhkur ja kalakaste. Kuumuta keemiseni ja lase tasakesi podiseda umbes 15 minutit, kuni kana ja baklažaan on küpsed. Lisa värske basiilik. Serveeri keedetud riisiga.