Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
8. jaanuar 2018, 08:12

Mee-tomatikala

Mhm ...! Sellise kalaga on suur tõenäosus ka lapsed kala sööma panna.

Koostisosad
2 tk Lõhetükk või -liblikas (200 g)
Sool
Praadimiseks õli-võisegu
MARINAAD
4 spl Mesi
3 spl Hakitud koriander
2 spl Hoisin-kaste
2 tl Riivitud ingver
0.25 tl Tšillihelbed
MEE-KÜÜSLAUGUTOMATID
500 g Kirsstomatid
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 spl Mesi
Soolahelbed
Must pipar

Valmistamine

1. Maitsesta kala soolaga. Pane kõik marinaadiained kaussi, sega läbi ning pista kalatükid sinna tunniks või pooleks marineerima. Prae kalatükke mõlemalt poolt 3 minutit, samal ajal neid marinaadiga pintseldades. Serveeri tomatite ja rohke rohelise sibulaga.

2. Selleks lõika tomatid pooleks ja pane, lõikepind üleval, ahjuvormi. Sega oliiviõli meega ning nirista tomatitele. Puista peale soolahelbeid ja musta pipart. Pane tomatid pooleks tunniks 190-kraadisesse ahju.