Inglise ja Iiri köök

Inglise puuviljakeeks 

Lia Virkus, 18. detsember 2017, 05:54
Foto: Jaan Heinmaa
Imehea Inglise keeks, mida küpsetan jõuluajal nii oma perele kui ka sõpradele kingituseks. Panen kuivatatud puuviljad alkoholi sisse likku juba küpsetamisele eelneval õhtul, nii saab keeks parima meki.

Koostisosad
200 g Kuivatatud ploomid
200 g Kuivatatud aprikoosid
100 g Kuivatatud jõhvikad
1.5 dl Rumm või brändi
200 g Toasoe või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
Riivsai

Valmistamine

1. Tükelda kuivatatud ploomid ja aprikoosid, pane koos jõhvikatega rummi või brändi sisse 2–12 tunniks likku.

2. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga (mulle meeldib kasutada silikoonvormi, mida pole vaja eeltöödelda ja kust saab keeksi kergelt kätte). Vahusta pehme või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mikserdades segu pärast iga muna lisamist ühtlaseks. Sega hulka küpsetuspulbriga ühendatud jahu.

3. Viimaks lisa leotatud ploomid, aprikoosid ja jõhvikad koos alkoholiga. Sega ühtlaseks ning tõsta tainas lusikaga vormi. Silu pind ühtlaseks.

4. Küpseta 170kraadises ahjus 1 tund. Võta ahjust, lase 5–8 minutit seista ja kummuta restile jahtuma. Aseta täiesti jahtunud keeks tagasi vormi, kata fooliumiga ning hoia üle öö jahedas, nii saavutab see täiusliku maitse. Kaunista soovi korral suhkruglasuuriga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee