Koostisosad
200 g Kuivatatud ploomid
200 g Kuivatatud aprikoosid
100 g Kuivatatud jõhvikad
1.5 dl Rumm või brändi
200 g Toasoe või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
Riivsai
Valmistamine
1. Tükelda kuivatatud ploomid ja aprikoosid, pane koos jõhvikatega rummi või brändi sisse 2–12 tunniks likku.
2. Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga (mulle meeldib kasutada silikoonvormi, mida pole vaja eeltöödelda ja kust saab keeksi kergelt kätte). Vahusta pehme või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mikserdades segu pärast iga muna lisamist ühtlaseks. Sega hulka küpsetuspulbriga ühendatud jahu.
3. Viimaks lisa leotatud ploomid, aprikoosid ja jõhvikad koos alkoholiga. Sega ühtlaseks ning tõsta tainas lusikaga vormi. Silu pind ühtlaseks.
4. Küpseta 170kraadises ahjus 1 tund. Võta ahjust, lase 5–8 minutit seista ja kummuta restile jahtuma. Aseta täiesti jahtunud keeks tagasi vormi, kata fooliumiga ning hoia üle öö jahedas, nii saavutab see täiusliku maitse. Kaunista soovi korral suhkruglasuuriga.
Kommentaarid (0)