Usbeki pelmeenidFoto: Meeli Küttim
Lambaliha retseptid
27. november 2017, 06:08

Usbeki pelmeenid

Usbeki pelmeenid valmistatakse lambalihast ning need vormitakse nobedate näppude poolt hästi väikesed. Populaarne on köögiviljadest valmistatud terava kastme või sousti lisamine serveerimisel.

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
1 dl Vesi
350 g Nisujahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
0.5 Lambaliha
0.2 Pekk
0.3 kg Sibul
Koriander
Vürtsköömned
Must pipar
Sool
KASTE
1 tk Suur sibul
1 tk Suur porgand
1 tk Paprika
1 tk Tomat
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Vesi või lihapuljong
MAITSESTAMISEKS
Kurkum
Jahvatatud koriander
Tüümian
Sool
Must pipar
Tšilli
Paprikapulber
Jahvatatud köömned

Valmistamine

1. Sega kõik taina koostisained omavahel ja sõtku. Tainas peab jääma kõva ja tihke. Seejärel pane tainas kilekotti või paki toidukilesse ja jäta seisma vähemalt 30 minutiks. Lase liha ja pekk läbi hakklihamasina.

2. Haki sibul peeneks. Lisa maitseained ja sega täidis valmis. Rulli tainas õhukeseks ja lõika 3 x 3 cm tükkideks. Tõsta taina peale täidis ja keera pelmeen kolmnurkselt kokku, sulgedes ääred ning keerates otsad kokku. Keeda lihapuljongis 5–7 minutit.

3. Valmista samal ajal kaste. Selleks prae hästi peeneks hakitud sibul, porgand, paprika, küüslauk ja tomat õlis pehmeks. Lisa maitseks kurkumit, koriandrit, tüümiani, köömneid, paprikapulbrit, tšillipipart.

4. Vala peale 1 dl vett või lihapuljongit. Lase keema tõusta ja keera siis kuumus kinni. Serveeri koos puljongi ja kastmega. Kaunista soovi korral viilutatud punase sibula ja maitserohelisega.