Tortide retseptid

Kihiline krepitort 

Tuuli Mathisen, 20. november 2017, 04:00
Kihiline krepitortFoto: Tuuli Mathisen
Krepid ehk õhukesed pannkoogid on paljude pühapäevad imeliseks ja päikeseliseks teinud. Selle koogi puhul on maitsestamisel inspiratsiooni pakkunud tiramisu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg:
45 minutit + paar tundi tõmbamiseks

Koostisosad
1 pk Veski Mati Spelta krepi küpsetussegu
4 dl Rõõsk koor 35%
400 g Toasoe mascarpone või toorjuust
2 tl Vanillsuhkur
4 spl Suhkur
2 spl Marsala või Põltsamaa Tõmmu
Kakaopulber
Kaunistamiseks värsked või külmutatud marjad

Valmistamine

1. Valmista krepitainas vastavalt pakendil olevatele juhistele. Küpseta väheses rasvas ühesuurused õhukesed pannkoogid. Jahuta.

2. Kreemi jaoks vahusta koor koos mascarpone või toorjuustuga ning suhkru ja vanillsuhkruga kohevaks kreemiks. Sega juurde vein. Määri veidi seda kreemi iga pannkoogikihi vahele. Viimasele kihile määri veidi paksem kreemikiht ning määri kreemi ka koogi külgedele. Puista peale kakaopulbrit. Jäta paariks tunniks jahedasse seisma.

3. Enne serveerimist kaunista kook sügavkülmast võetud või värskete marjadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee