Röstitud sibula salsaFoto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
20. november 2017, 05:55

Röstitud sibula salsa

Mehhiko köögist pärit salsa on lihtne võimalus toidulauda maitsekaks ja vürtsikaks muuta. Röstimine teeb sibula mahedamaks ja nii saad hõlpsalt kerge lisandi, mida pakkuda liharoa kõrvale või näksida maisikrõpsudega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Suur sibul
2 tk Suur tomat
0.5 dl Hakitud jalopeno
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
1 tl Jahvatatud köömned
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool

Valmistamine

Eemalda sibulatelt pindmine koor, lõika nad keskelt pooleks, pane ahjuvormi, lõikepool üleval, ja küpseta 230-kraadises ahjus u 20–25 minutiga pehmeks. Lase pisut jahtuda, eemalda alles jäänud koored ja haki sisu. Sega hakitud tomati, jalopeno, koriandri ja köömnetega. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Lase tund aega külmkapis maitsestuda.