Röstitud sibula salsaFoto: Jaan Heinmaa
20. november 2017, 05:55
Röstitud sibula salsa
Mehhiko köögist pärit salsa on lihtne võimalus toidulauda maitsekaks ja vürtsikaks muuta. Röstimine teeb sibula mahedamaks ja nii saad hõlpsalt kerge lisandi, mida pakkuda liharoa kõrvale või näksida maisikrõpsudega.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20–25 minutit ahjus
Koostisosad
2 tk Suur sibul
2 tk Suur tomat
0.5 dl Hakitud jalopeno
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
1 tl Jahvatatud köömned
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Valmistamine
Eemalda sibulatelt pindmine koor, lõika nad keskelt pooleks, pane ahjuvormi, lõikepool üleval, ja küpseta 230-kraadises ahjus u 20–25 minutiga pehmeks. Lase pisut jahtuda, eemalda alles jäänud koored ja haki sisu. Sega hakitud tomati, jalopeno, koriandri ja köömnetega. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Lase tund aega külmkapis maitsestuda.
Kommentaarid (0)