JuustusufleeFoto: Hele-Mai Alamaa
Taimetoidu retseptid
16. oktoober 2017, 04:50

Juustusuflee

Natty ja Ashlee lemmik! Võid teha kas ühe suurema suflee või portsjonivormides kuus väikest.

Kogus: kuuele

Koostisosad
3 spl Või
Riivsai
0.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sinepipulber
Tšilli (soovi korral)
0.5 tl Paprikapulber
3 dl Piim
100 g Riivjuust
4 tk Muna
Sool

Valmistamine

1. Määri sufleevorm(id) toasooja või sulatatud võiga, puista üle riivsaiaga. Sulata ülejäänud või väikeses potis, lisa jahu, sinepipulber ja tšilli. Kuumuta segades minut aega, siis lisa piim ning vispelda ühtlaseks. Kuumuta ja sega veel umbes 2 minutit, kuni kaste pakseneb ja poti seinte küljest lahti lööb. Võta pott tulelt.

2. Sega juurde riivjuust, munakollased, sool ja paprikapulber. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega jõuliste liigutustega umbes kolmandik munavalgevahust ülejäänud massi hulka, seejärel sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht.

3. Tõsta segu vormi(desse) ja küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne.