Apelsinimaitseline heeringasFoto: Andra Kalda
Kalatoitude retseptid
6. märts 2017, 06:32

Apelsinimaitseline heeringas

Miks äkki toit heeringast, kes teadaolevalt meie meres ei ela? Põhjus on väga lihtne. Kui rääkisin MerMeri külalistele, et mul on plaanis kalaraamatu tegemine, palusid kõik, kes olid seda heeringat maitsnud, kui ühest suust, et ma ka selle marineermisviisi avaldaksin. Siin see nüüd on. 

Koostisosad
400 g Meelepäraselt tükeldatud heeringafilee
MARIANAAD
4 dl Vesi
2 dl Suhkur
0.75 dl Äädikas 30%
2 tk Loorberileht
5 tk Vürtsitera
5 tk Nelgitera
MAITSESTAMISEKS
1 tk Värskelt ribastatud suure apelsini koor
1 tk Suur õhukeselt viilutatud sibul
2 tk Kaneelikoor

Valmistamine

Keeda kokku marinaad. Lase jahtuda, vala fileedele ja maitsesta. Parim on uuel päeval. Serveeri rukkileival, millele määri ohtralt hääd võid.