Kiudainerikkad toidud

Puuvilja-pähklileib 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 05:24
Puuvilja-pähklileib Jaan Heinmaa
Rikkaliku lisandiga rukkileib ei ole küll see, millest võileiba teha, aga tervislikuks ja maitsvaks vahepalaks sobib väga hästi. Juuretise puudumisel võib seda mõnelt tuttavalt leivaküpsetajalt hankida või osta loodustoodete poest.

Koostisosad
3 spl Juuretis
7 dl Vesi
5 dl Rukkijahu
2 dl Rafineerimata roosuhkur
4 tl Peenike meresool
4 spl Linajahu
4 spl Linnasejahu
4 dl Rukkijahu
1 tk Suur õun
Kuivatatud puuviljad (ploomid, aprikoosid, jõhvikad jms)
Seemned
Või vormi määrimiseks
Rukkijahu pealeraputamiseks

Valmistamine

u 12 tk

1. Sega kausis juuretis, käesoe vesi ja 4–5 dl rukkijahu. Kata kauss toidukilega ja jäta 12 tunniks käärima. Sega hulka suhkur, sool, lina- ja linnasejahu ja u 4 dl rukkijahu.

2. Koori ja riivi õun ja sega tainasse, lisa jämedalt hakitud puuviljad ja pähklid ning seemned. Sega hästi läbi, tõsta tainas võiga määritud 1,5 l vormi. Raputa peale rukkijahu, kata vorm rätikuga ja pane 4–5 tunniks sooja kohta kerkima.

3. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta leiba 15 minutit. Siis alanda kuumus 170 kraadile ja küpseta veel 40–45 minutit. Võta ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee