AhjusigaFoto: Meeli Küttim
Eesti köök
5. veebruar 2014, 01:46

Andrease ahjusiga

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Seaöiha (kaelakarbonaad)
1 tuub Põltsamaa kange sinep
1 pea Küüslauk
PRAEKARTUL
11 tk Kartul
100 g Peekon
2 tk Sibul
Sool
Must pipar
Basiilik

Valmistamine

1. Lõika lihasse terava noaga väikesed avad ja täida need küüslauguküüntega. Määri lihatükk terve tuubitäie sinepiga üleni kokku, tõsta ahjuvormi, torka parajasse kohta lihatermomeeter ja pane küpsema. Esimesed 45 minutit olgu ahi 200 kraadi peal, sealt edasi 180-kraadise kuumusega. Kokku peaks liha ahjus olema 1,5 tundi ja sisetemperatuur jõudma 70–75 0C. Kui liha valmis, lase sel fooliumi all ahjus mõnda aega seista, et lihamahlad rahuneksid.

2. Lõika kartulid hästi õhukesteks viiludeks ning peekon kuubikuteks. Haki sibul. Pane kartuliliistud nõrgal kuumusel pannile, prae peaaegu pehmeks, lisa peekon ja sibul ning prae veel. Kõige lõpus keera kuumus tugevaks, et kartulid saaksid kena krõbekuldse välimuse. Maitsesta soola ja pipraga ning kõige peale puista hakitud basiilikut.