Kalatoitude retseptid

Marineeritud heeringas tomatiga 

Pille Enden, 27. jaanuar 2014, 04:14
Marineeritud heeringas tomatiga Jaan Heinmaa
Hea soolane suutäis meeldivalt mahedas marinaadis kõlbab külmlauale või kuumade kartulitega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 10 tundi leotamiseks + ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
3 tk Heeringas (leotatud)
3 tk Sibul
3 tk Tomat
3.8 dl Külm vesi
10 tera Must pipar
4 tk Vürts
2 lehte Loorber
Sool
Suhkur
Äädikas (maitseks)
Sinep (maitseks)
1 sl Toiduõli
Hapukurk (soovi korral)

Valmistamine

1. Heeringas leotada (10 tundi), puhastada nahast, sisikonnast ja luudest. Heeringafilee võib keerata rulli, aga võib ka viltulõikega lõigata 5–6 tükiks. Kui keerata rulli, siis tuleb heeringa pool sinepiga seest määrida ja saba poole panna kurgilõik. Siis rullida saba poolt pea poole, kinnitada kas nelgiga, millel õis ära võetud ehk puutükiga.

2. Sibulad lõigata ratasteks, tomat väikesteks tükkideks, külma veega keema panna sibulad, pipar, vürts ja loorberileht, sool ja äädikas. Varsti lisada tomatilõigud. Marinaadile lisada lõpuks veidi valmistehtud sinepid, sel juhul kui heeringas pole rulli aetud.

3. Heeringad laduda purki, iga heeringa korra vahele tilgutada söögiõli. Marinaad jahutada ja valada heeringale. Tarwitada wõib järgmisel päeval.

Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee