Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
3.25 l Vesi
6 tk Peet (keskmine)
1 tk Porgand
1 tk Petersell
1 lõik Kaalikas
1 tükike Seller
6 tera Must pipar
Sool
150 g Või
300 g Värske kapsas
0.5 l Kartul (tükeldatud)
2 tk Tomat
3 sl Nisujahu
4 sl Hapukoor
MAITSEKS
Äädikas või sidrunimahl
Suhkur
2 tk Hapukurk
Valmistamine
1. Peedid pesta, koorida ja lõigata ribadeks. Samuti ka supijuured ribastada. Kastrulis pruunistada wõi ja lisada aiavili ribadeks lõigatult. Veidi aja pärast lisada veidi tulist vett ja hautada kaane all seni, kuni aiawili on pehme. Hautada ühes pipra ja soolaga.
2. Lisada ülejäänud vesi, värske kapsa ribad. Kui kapsad peaaegu pehmed, siis kartulilõigud, jahutumm, tomatilõigud, maitseks äädikat.
3. Serveerimisel tõsta tirinasse hapukoor, petersellilehed ja kurgid. Et supp jääks punane, siis riiwime natuke toorest peeti, see annab supile värwi.
Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
Kommentaarid (0)