Prantsuse köök

Vürtsine sabayon ehk kuum dessertkaste 

Kaie Mei, 6. jaanuar 2014 03:36
Vürtsidega sabayonFoto: Indrek Susi
Prantslastel on sabayon, itaallastel zabaglione, meil sai samuti klassikut muudetud, sest (vahu)veini asemel oleme vedelikuna kasutanud hoopis oma aia õunte mahla. Pidulikel puhkudel sobib samas retseptis kasutada õunamahla asemel dessertveini.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
5 tk Munakollane
50 g Suhkur
1.5 dl Õunamahl
3 sl Sidrunimahl
Sidrunikoor (riivitud)
1 pulk Kaneelikoor
Sool

Valmistamine

1. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Kuumuta maitseaineid koos mahladega keemiseni, eemalda tulelt ning lase 15 minutit maitsestuda. Nõruta.

2. Aseta munavahuga kauss keeva veega poti kohale, lisa kuum mahl ning vahusta vispliga, kuni saad ühtlase tiheda kreemi.

SOOVITUS

Jahuta kreem, seda aeg-ajalt vahustades. Lisa külmale kastmele vahustatud koor, sega ettevaatlikult läbi ning kasuta näiteks puuviljasalatite serveerimiseks.

VAATA KA SEDA RETSEPTI!