Linnuliha retseptid

Pardikoivad juurviljadega 

Angelica Udeküll, 9. detsember 2013, 04:20
Pardikoivad juurviljadegaFoto: Daisy Lappard

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Pardikoib
150 g Šalottsibul
300 g Pastinaak
2 küünt Küüslauk
1 leht Loorber
Värske tüümian
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar (jahvatatud)
2.5 dl Valge kuiv vein

Valmistamine

1. Eemalda koibadelt liigne rasv.

2. Aseta koivad, rasvasem pool all, külmale pannile, lase rasval sulada ja pruunista koivad mõlemalt poolt.

3. Aseta koivad ahjuplaadile ja maitsesta purustatud soola ja pipraga. Pudista peale ka loorberileht ja lisa tüümian.

4. Puhasta ja lõika köögiviljad: poolita sibulad, haki küüslauk peenemaks ja lõika pastinaak neljaks või kuueks tükiks.

5. Lisa köögiviljad koibade ümber ahjuvormi ja vala juurde valge vein.

6. Küpseta rooga 185 kraadi juures umbes poolteist tundi.

HEA TEADA!

* Vahepeal võid juurvilju vedelikuga kasta, kui tundub, et need kipuvad vormis kuivama.

* Pardi juurde sobivad igasugused köögiviljad ja ka õunad. Samuti võid koibade kõrvale pakkuda püreed.

NIPP!

* Eriti mõnusa ja mahlase roa saad, kui küpsetad koibasid aeglaselt madalal temperatuuri: 90 kraadi juures neli tundi. Kui eelistad aeglast küpsetamist, lisa juurviljad kindlasti hiljem.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee